0
Skindstegt kuller på lun broccolisalat med citrusfrugter og ris.

Skindstegt kuller på lun broccolisalat med citrusfrugter og ris.

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Fiskeretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
kullerfilet med skindbroccoliappelsintørrede tranebærrishasselnøddekerner
1 min.
Klargøring

Start med at sætte en gryde saltet vand over til at blanchere broccolien i.

Risene sættes over at koge efter anvisningen på pakken. 

Fisken duppes tør, og saltes på kødsiden. Lad fisken trække, mens grøntsagerne gøres klar.

Broccolien deles i buketter. Lad en god del af stilken sidde på.

Appelsinerne skylles, og skrællen rives fint.
Den hvide del af skrællen skæres af, og appelsinkødet skæres i skiver. 
I videoen herunder kan du se Jacob vise, hvordan man nemmest skræller citrusfrugter.
Appelsinkødet og saften hældes over i en skål, der også kan rumme broccolien.

Tranebær og nødder hakkes mellemfint, og hældes over i skålen til appelsinerne.

broccoliappelsintørrede tranebærdukkahhasselnøddekerner
15 min.
Samling af broccolisalaten

Broccolien blancheres i det kogende vand et par minutter.
Tag broccolien op med en hulske, og hæld den direkte over på en varm pande med olivenolie på. 
Steg broccolien et minuts tid, og hæld den over i skålen til appelsinerne. 
Vend grundigt rundt, og smag til med olivenolie, appelsinskræl, dukkah, samt salt og peber.

kullerfilet med skind
25 min.
Fisken

Fisken steges i neutral olie på skindsiden på broccoli-panden, til skindet er sprødt. Fisken vendes, og steges et minuts tid på kødsiden, så er den færdig.

 

30 min.
Servering

Servér fisken sammen med den lune salat og risene.

~Velbekomme ~

 

 

Bonusinfo

Kend din fisk: Kuller

GASTRONOMISK

Kullerens kød er hvidt, magert og oftest mere fast end torskens. Den spisemæssige højsæson er størst i efterårsmånederne. Herhjemme har den særligt været saltet og tørret som klipfisk, og nogle steder desuden røget. Man vil i de fleste retter kunne erstatte kuller med torsk, lange, kulmule eller lyssej, og den kan som torsk tilberedes på mange måder - pocheret, dampet, bagt og stegt i smør.

Kulleren er meget populær i Storbritannien, hvor den både spises koldrøget som Finnan haddie og varmrøget som Arbroath smokie. Kuller er desuden en af de foretrukne fisk til fish & chips.

SUNDHED

Kulleren er en mager fisk med kun ca. 1g fedt/100 g. Proteinindholdet er ca. 19g/100 g. Den er særligt rig på selen, der styrker vores immunforsvar og hos mænd sætter sædproduktionen op.

Læs mere om kuller her > KEND DIN FISK

Bonusinfo

Dukkah krydderiblanding indeholder: 20% HASSELNØDDER, 20% SESAMFRØ, 10% KORIANDERFRØ, 10% SPIDSKOMMEN, 10% SORT PEBER, 10% CAYENNE, 10%KANEL, 10%SALT 

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?