0
Skindstegt kuller på quinoasalat med grønne bønner og cremet cashewdressing

Skindstegt kuller på quinoasalat med grønne bønner og cremet cashewdressing

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

 1. Start med at sætte en gryde saltet vand over at koge til bønnerne.
  Bønnerne nippes i begge ender, og koges 5-7 minutter til de er møre, og køles derefter helt af i rigeligt iskoldt vand. Lad bønnerne dryppe af i en sigte, og skær dem i splitter.
  Hvis man har god tid, kan man forsigtigt med fingrene skille bønnerne ad på langs.  Det ser meget flot ud i den færdige salat, men kræver god tid og tålmodighed.
 2. Gryden sættes over igen med lidt olie i bunden. Quinoaen ristes et par minutter i olien, til den ”popper”, og dækkes derefter med omkring dobbelt så meget vand som quinoa.
  Lad simre under låg til quinoaen er mør, omkring 10-15 minutter. 
  Tjek, om der skal lidt mere vand på undervejs.
  Når quinoaen er mør, drænes den, vendes med lidt olivenolie og smages derefter til med salt og peber.  Lad hvile under låg til servering. 
 3. Dressingen laves nemmest med en stavblender, men en alm. blender kan også bruges.
  Cashewnødder og tahin hældes i blenderglasset, og der fyldes op med en smule koldt vand, til det lige dækker nødderne.
  Tag evt. et par nødder fra pr. person til pynt.
  Tilsæt saft og skal fra limefrugt (gem lidt saft til æblerne), lidt salt og 1-2 tsk sukker. Blend til dressingen er cremet og har samme konsistens som meget tyk fløde.
  Smag til med salt og peber og evt. lidt mere sukker. Dressingen skal være sød/syrlig.
 1. Brøndkarsen skylles og slynges tør.
 2. Æblet skæres i supertynde splitter, og vendes i limesaft og en smule sukker.
 3. Kullerfileterne skæres ud i passende portionsstykker, vendes i mel og steges på skindsiden i halvt smør/ olie på en pande, til de er sprøde. Det tager omkring 2-4 minutter alt efter tykkelse. Kødsiden krydres med salt og peber.
  Vær forsigtig med at røre for meget ved fisken mens den steger. Hvis den krummer sig sammen, kan man forsigtigt trykke den ned mod panden med en palet.
  Cashewnødderne, der blev taget fra til pynt, ristes sammen med fisken, til de er gyldne.
  Fisken vendes og trækker et minut på kødsiden med varmen slukket.
 4. Bønner og æbler vendes sammen med quinoaen og anrettes. Dressingen dryppes over, og fisken lægges på toppen.  Brøndkarsen vendes i en god olie tilsat lidt salt og anrettes omkring fisken.

 

Anretning: Enten rustikt på et stort fad, eller som på billedet.

Bonusinfo

Kend din fisk: Kuller

GASTRONOMISK

Kullerens kød er hvidt, magert og oftest mere fast end torskens. Den spisemæssige højsæson er størst i efterårsmånederne. Herhjemme har den særligt været saltet og tørret som klipfisk, og nogle steder desuden røget. Man vil i de fleste retter kunne erstatte kuller med torsk, lange, kulmule eller lyssej, og den kan som torsk tilberedes på mange måder - pocheret, dampet, bagt og stegt i smør.

Kulleren er meget populær i Storbritannien, hvor den både spises koldrøget som Finnan haddie og varmrøget som Arbroath smokie. Kuller er desuden en af de foretrukne fisk til fish & chips.

SUNDHED

Kulleren er en mager fisk med kun ca. 1g fedt/100 g. Proteinindholdet er ca. 19g/100 g. Den er særligt rig på selen, der styrker vores immunforsvar og hos mænd sætter sædproduktionen op.

Læs mere om kuller her > KEND DIN FISK

Bonusinfo

VIGTIG INFO:
På grund af grønne bønners naturlige indhold af stoffet lektiner - anbefaler fødevarestyrelsen at koge bønnerne i 5 til 10 min. afhængig af størrelse. Det gælder også, hvis bønnerne efterfølgende skal pandesteges.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?