0
Skindstegt kullerfilet med brunet smør, kapers og citron

Skindstegt kullerfilet med brunet smør, kapers og citron

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Tilbehør: Forårsløgene dampes i vand med salt og lidt smør. Riv skallen på citronen og del selve citronen i fileter uden kerner. Hak kapers groft. Purløgen finthakkes og persillen grovhakkes.

Fisk: Del fisken i 4 portioner, krydr med salt og peber og steg dem på skindsiden i 4-5 min. Vend dem og lad dem stege i yderligere ½ min. Tag fisken af panden og lad dem hvile tildækket. Brun smørret på panden - træk panden af varmen og tilsæt kapers, citron og purløg.

Anret fisken midt på tallerkenen sammen med forårsløgene. Hæld det brunede smør over idet du fordeler kapers, citron og purløg på tallerknerne. Pynt med hakket persille.

Server sammen med små nye kartofler og en salat.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Kend din fisk: Kuller

GASTRONOMISK

Kullerens kød er hvidt, magert og oftest mere fast end torskens. Den spisemæssige højsæson er størst i efterårsmånederne. Herhjemme har den særligt været saltet og tørret som klipfisk, og nogle steder desuden røget. Man vil i de fleste retter kunne erstatte kuller med torsk, lange, kulmule eller lyssej, og den kan som torsk tilberedes på mange måder - pocheret, dampet, bagt og stegt i smør.

Kulleren er meget populær i Storbritannien, hvor den både spises koldrøget som Finnan haddie og varmrøget som Arbroath smokie. Kuller er desuden en af de foretrukne fisk til fish & chips.

SUNDHED

Kulleren er en mager fisk med kun ca. 1g fedt/100 g. Proteinindholdet er ca. 19g/100 g. Den er særligt rig på selen, der styrker vores immunforsvar og hos mænd sætter sædproduktionen op.

Læs mere om kuller her > KEND DIN FISK