0
Skindstegt kullerfilet med grønne linser fra Puy, oliven og tomat (2 pers.)

Skindstegt kullerfilet med grønne linser fra Puy, oliven og tomat (2 pers.)

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Puy linser: Kog linserne i rigeligt godt saltet vand i ca. 8 min. Hæld dem i en sigte så de kan dryppe af. Pil skalotteløg og halvdelen af hvidløgene og hak dem fint. Varm en smule neutral olie i en gryde, og sautér løg og hvidløg i et par min. sammen med plukket og hakket timian samt tern af tomat. Tilsæt linserne og sauter i ca. 1 min. Tilsæt ca. 1 dl vand og læg låg på. Skru ned for varmen og lad det simre ved svag varme i 8-10 min. (rør i det et par gange undervejs) til linserne er næsten møre. Tag låget af gryden og lad dem simre videre i et par min. til de er helt møre og væden er kogt næsten væk. Skyl spinaten 2 gange i koldt vand og tør den i en salatslynge (vigtigt at spinaten er tør). Vend den i gryden med linser og rør til den er faldet sammen. Smag til med salt og peber og vend de sorte oliven i sammen med lidt af din bedste olivenolie.

Fisk: Krydr fileterne med salt og peber og vend dem i hvedemel. Steg dem på en medium varm pande i halvt smør og halvt neutral olie. Steg dem først på skindsiden i ca. 2 min. til de er gyldne og sprøde. Vend dem og steg videre mens du hele tiden "drypsteger" på toppen ved at tage smør fra panden med en spiseske og hælde det over fiskene. Fortsæt drypstegningen i 1 min. Tilsæt gerne 3-4 små klatter smør mens du steger. Krydr igen med lidt salt og peber før du serverer (drys gerne fisken med en god flagesalt - som fx Læsø eller Maldonsalt).

Fif: Læg et par timianstilke og letknuste hvidløgsfed på panden mens du steger. Det giver en herlig smag til fisken.

Anretning: Som vist på billedet drysset med revet parmesan.

Bonusinfo

Kend din fisk: Kuller

GASTRONOMISK

Kullerens kød er hvidt, magert og oftest mere fast end torskens. Den spisemæssige højsæson er størst i efterårsmånederne. Herhjemme har den særligt været saltet og tørret som klipfisk, og nogle steder desuden røget. Man vil i de fleste retter kunne erstatte kuller med torsk, lange, kulmule eller lyssej, og den kan som torsk tilberedes på mange måder - pocheret, dampet, bagt og stegt i smør.

Kulleren er meget populær i Storbritannien, hvor den både spises koldrøget som Finnan haddie og varmrøget som Arbroath smokie. Kuller er desuden en af de foretrukne fisk til fish & chips.

SUNDHED

Kulleren er en mager fisk med kun ca. 1g fedt/100 g. Proteinindholdet er ca. 19g/100 g. Den er særligt rig på selen, der styrker vores immunforsvar og hos mænd sætter sædproduktionen op.

Læs mere om kuller her > KEND DIN FISK

Bonusinfo

Skagenfoods udvalgte sorte oliven er Leccino oliven som gror på den solbeskinnede Rocca Messina ca. 40 kilometer øst for Rom. Denne familiegård er som en af de meget få certificeret til at have Oliventræerne certificerede som Økologiske. Olivene plukkes i oktober, november og december hvorefter de bringes i saltlage for at fjerne den bitre smag som er i alle oliven. Herefter udvandes de med frisk vand for at nedbringe saltindholdet i frugten. Super godt til salater, pizza, fisk og kød.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?