0
Skindstegt kullerfilet med grønne linser fra Puy, oliven og tomat (4 pers.)

Skindstegt kullerfilet med grønne linser fra Puy, oliven og tomat (4 pers.)

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Puy linser: Kog linserne i rigeligt godt saltet vand i ca. 8 min. Hæld dem i en sigte så de kan dryppe af. Pil skalotteløg og halvdelen af hvidløgene og hak dem fint. Varm en smule neutral olie i en gryde, og sautér løg og hvidløg i et par min. sammen med plukket og hakket timian samt tern af tomat. Tilsæt linserne og sauter i ca. 1 min. Tilsæt ca. 1 dl vand og læg låg på. Skru ned for varmen og lad det simre ved svag varme i 8-10 min. (rør i det et par gange undervejs) til linserne er næsten møre. Tag låget af gryden og lad dem simre videre i et par min. til de er helt møre og væden er kogt næsten væk. Skyl spinaten 2 gange i koldt vand og tør den i en salatslynge (vigtigt at spinaten er tør). Vend den i gryden med linser og rør til den er faldet sammen. Smag til med salt og peber og vend de sorte oliven i sammen med lidt af din bedste olivenolie.

Fisk: Krydr fileterne med salt og peber og vend dem i hvedemel. Steg dem på en medium varm pande i halvt smør og halvt neutral olie. Steg dem først på skindsiden i ca. 2 min. til de er gyldne og sprøde. Vend dem og steg videre mens du hele tiden "drypsteger" på toppen ved at tage smør fra panden med en spiseske og hælde det over fiskene. Fortsæt drypstegningen i 1 min. Tilsæt gerne 3-4 små klatter smør mens du steger. Krydr igen med lidt salt og peber før du serverer (drys gerne fisken med en god flagesalt - som fx Læsø eller Maldonsalt).

Fif: Læg et par timianstilke og letknuste hvidløgsfed på panden mens du steger. Det giver en herlig smag til fisken.

Anretning: Som vist på billedet drysset med revet parmesan.

Bonusinfo

Skagenfoods udvalgte sorte oliven er Leccino oliven som gror på den solbeskinnede Rocca Messina ca. 40 kilometer øst for Rom. Denne familiegård er som en af de meget få certificeret til at have Oliventræerne certificerede som Økologiske. Olivene plukkes i oktober, november og december hvorefter de bringes i saltlage for at fjerne den bitre smag som er i alle oliven. Herefter udvandes de med frisk vand for at nedbringe saltindholdet i frugten. Super godt til salater, pizza, fisk og kød.

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?