0
Skindstegt kullerfilet med ovnbagte rodfrugter

Skindstegt kullerfilet med ovnbagte rodfrugter

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår
Tilberedningstid:
40 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

1. Skyl, og skræl alle rodfrugter og kartofler.

2. Del dem i grove stykker på ca. 3 x 3 cm.

3. Del hvidløget i fed uden at pille dem. Knus dem let.

4. Skræl skalotteløg og rødløg, og del dem i både.

5. Skyl timian og estragon, pluk bladene af halvdelen, og hak dem fint (gem stilkene).

6. Kom de ordnede rodfrugter, kartoflerne og løgene i et ovnfast fad af passende størrelse (de må ikke ligge lag på lag), krydr med salt og peber, og vend det hele sammen med god olivenolie samt de hakkede krydderurter. Brug hænderne og sørg for at få olien og krydderierne vendt godt rundt på alle stykkerne.

7. Sæt fadet i en 225 grader varm ovn i ca. 25 minutter.

8. Vend rodfrugterne et par gange under bagningen, og tilfør evt. mere olie.

9. Steg fisken på en meget varm pande i 2-3 minutter på skindsiden i lidt neutral olie.

10. Skru ned for blusset, og lad fisken stege videre (stadig på skindsiden), til kødet netop begynder at få en mælkehvid farve.

11. Tilsæt stilkene fra de plukkede krydderurter samt et par små klumper smør, og lad det bruse op.

12. Krydr med salt og peber.

13. Vend fisken og tæl til 3. Nu er fisken klar til servering.

Anretning: Som vist på billedet med frisk estragon og timian.

Bonusinfo

Kend din fisk: Kuller

GASTRONOMISK

Kullerens kød er hvidt, magert og oftest mere fast end torskens. Den spisemæssige højsæson er størst i efterårsmånederne. Herhjemme har den særligt været saltet og tørret som klipfisk, og nogle steder desuden røget. Man vil i de fleste retter kunne erstatte kuller med torsk, lange, kulmule eller lyssej, og den kan som torsk tilberedes på mange måder - pocheret, dampet, bagt og stegt i smør.

Kulleren er meget populær i Storbritannien, hvor den både spises koldrøget som Finnan haddie og varmrøget som Arbroath smokie. Kuller er desuden en af de foretrukne fisk til fish & chips.

SUNDHED

Kulleren er en mager fisk med kun ca. 1g fedt/100 g. Proteinindholdet er ca. 19g/100 g. Den er særligt rig på selen, der styrker vores immunforsvar og hos mænd sætter sædproduktionen op.

Læs mere om kuller her > KEND DIN FISK

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?