0
Skindstegt kulmule i citron/krydderurtesauce med dampet broccoli og nye kartofler

Skindstegt kulmule i citron/krydderurtesauce med dampet broccoli og nye kartofler

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

  1. Fisken deles i portionsstykker, og drysses med salt og sukker på kødsiden. Lad den hvile, til den skal steges.
  2. Broccoliet deles i buketter med lidt af stilken på. Prøv evt. at skrælle den grove stilk, skære den i tynde splitter, og dampe den sammen med resten af broccolien, idet den også smager skønt.
  3. Kartoflerne deles i halve eller kvarte alt efter størrelsen, og sættes over at koge i saltet vand. Når kartoflerne er næsten møre, drænes det meste af vandet fra. Der skal bare være en cm tilbage i bunden af gryden. Broccolibuketterne puttes ned i gryden sammen med en generøs smørklat.  Lad dampe under låg til broccolibuketterne er møre. Ryst gryden af og til, så grøntsagerne tilberedes ensartet.
  4. Krydderurterne snittes fint. Citronskallen rives fint, og citronen skæres midt over. Fjern synlige sten fra citronen.
  5. Fisken duppes tør, og steges i halvt olie/halvt smør med skindsiden nedad et par minutter. Tilsæt ekstra smør, og hæld det varme smør over kødsiden på fisken med en ske i omkring 2 minutter, til kødet bliver uigennemsigtigt, og fisken føles fastere.  Tag fisken fra panden, og hold den lun.
  6. Varm panden op igen, og tilsæt citronsaften direkte efterfulgt af en ekstra god smørklat. Tag panden fra varmen, så snart smørret er kommet på. Tilsæt så de hakkede krydderurter, og smag til med lidt citronskal og salt.
Anretning

Fisken anrettes på de dampede grøntsager, og saucen hældes over.

Bonusinfo

Kend din fisk: Kulmule

GASTRONOMISK

Kulmulens kød er hvidt og meget saftigt og er, sammenlignet med torskens kød, nemmere at holde saftigt ved tilberedning. Det ferske kød kan virke meget løst, men det samler sig ved tilberedning.

Kulmulen er især en delikatesse i Sydeuropa, men er også de senere år blevet mere værdsat i Danmark. Det er dog fortsat Sydeuropa, der aftager hovedparten af de kulmuler, der landes i Danmark. I Sydeuropa har man desuden tradition for også at spise kulmulens rogn.

Som andre torskefisk kan kulmulen tilberedes på flere forskellige måder. Den er særligt saftig og smagfuld som stegt, grillet eller bagt.

SUNDHED

Kulmulen er en meget mager fisk med kun 0,4 g fedt/100g. Den har et proteinindhold på ca. 16,5g/100g. Til gengæld er den særligt rig på selen, kalium og kalcium.

Læs mere om kulmule her > KEND DIN FISK

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?