0
Skindstegt kulmule med black garlic, pasta alla chittara, rucola og saltede mandler

Skindstegt kulmule med black garlic, pasta alla chittara, rucola og saltede mandler

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Gluten, Hvedemel

Fremgangsmåde

Saltede mandler: Kog 2 dl vand op med 50 g salt. Sæt gryden til side, og kom mandlerne i vandet. Lad mandlerne salte i mindst 10 minutter, gerne i 20. Kasser saltvandet, kom de afdryppede mandler i et ildfast fad, og bag dem i en forvarmet ovn ved 175 grader i ca. 15 minutter, til de er gyldne og får et lille lag hvid saltcoating. Lad dem køle lidt af, og hak dem groft.

Rucola gremolata med sort hvidløg: Tag 1/4 af rucolaen og hak det fint - vend det med lidt citronskal og finthakkede sorte hvidløg. Rør med 3-4 spsk. af din bedste olivenolie. Smag til med citronsaft samt salt og peber.

Pasta: Kog pastaen i rigeligt vand (Det skal smage salt som Middelhavet). Tilsæt 1-2 tsk. olivenolie til vandet. Kog pastaen i 2-3 minutter, og dræn den i et dørslag.

Fisk: Soigner fisken, og lav 2-3 fine rids i skindsiden med en skarp kniv. Krydr med salt og peber. Steg fisken i 2-3 minutter på skindsiden i lidt olie på en varm pande. Læg gerne et let pres på fisken de første ca. 30 sekunder, evt. med en tallerken. Dette forhindrer, at fisken buer/trækker sig sammen, og dermed opnår du det sprødeste skind. Skru ned for blusset, og lad fisken stege videre (stadig på skindsiden), til kødet netop begynder at få en mælkehvid farve. Tilsæt et par små klumper smør, og lad det bruse op. Vend fisken og tæl til 10 - VOILA - nu er fisken klar til servering.

Anretning: Som vist på billedet. Vend den kogte pasta med det sidste skyllede rucola, kvarte tomater, halvdelen af gremolata'en samt revet peccorino. Top fisken med det sidste gremolata og drys med de hakkede mandler.

BONUS INFO: Black Garlic er fermenteret hvidløg, og med fermentering forandres hvidløget både i smag og udseende. Det har en fyldig og sød smag. Black Garlic har undertoner af hvidløg, balsamico & lakrids, som tilsammen skaber Umami - og så er det pivsundt :-)

Bonusinfo

Fermenterede sorte hvidløg

Black garlic, eller sorte hvidløg er fermenteret hvidløg som dermed forandres både i smag og udseende. Det har en fyldig og sød smag. Black Garlic har undertoner af hvidløg, balsamico & lakrids, som tilsammen skaber masser af Umami. Sorte hvidløg fremstilles ved at hvidløgsranker fermenteres under kontrollerede varme- og luftfugtigheds forhold i ca. 30 dage. Teknikken er oprindeligt udviklet i Korea, og foregår ved cirka 60-70 graders varme i 30 dage og deraf følgende tørring i omtrent 45 dage. Der anvendes ingen tilsatte kemiske stoffer eller konserveringsmidler i fremstillingen af sorte hvidløg, kun varme, fugtighed og tid. Det er under tørringen, at hvidløgene skifter farve, konsistens og smag. 

Bonusinfo

Pecorino Romano D.O.P er fremstillet af fåremælk i den Italienske region Roma.

Pecorino er med sin grynede konsistens meget anvendt i madlavning som riveost, smagen adskiller sig fra parmesan ved at være mere karakteristisk, salt og mere smagfuld.

Fantastisk på frisk pasta - hen over en pizza, i en salat eller blot som et stykke ost med brød.

Pecorino Romano modnes fra 4 måneder til et år.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?