Fisken deles i portionsstykker, og saltes let på kødsiden. Lad fisken hvile, mens tilbehøret laves.
Ovnen tændes på 220 grader varmluft.
Hvidløget deles i fed. De skal ikke pilles.
Gem, hvad der svarer til et kvart fed hvidløg pr. person, som skal bruges til tzatzikien.
Citronskrællen rives fint, og selve frugten skæres i 1 cm. tykke skiver.
Kartoflerne deles i kvarte, og skylles grundigt.
Tør kartoflerne af i et viskestykke, og hæld dem ud på en bageplade med bagepapir på.
Vend kartoflerne godt i en god olivenolie sammen med hvidløgsfed og citronskiver, og sæt pladen i ovnen.
Lad kartoflerne bage i 10 min, og vend så mezzekrydderiet sammen med kartofler, hvidløg og citron, og bag videre, til kartoflerne er møre.
Agurken deles på langs, og kernerne skrabes ud med en ske.
Riv agurken groft, og vend den sammen med yoghurten. Smag til med revet hvidløg, og giv tzatzikien et godt skudolivenolie, samt salt og peber.
Spidskålen skæres ud i grove skiver. Brun skiverne godt af på en stor pande i lidt olie.
Hæld så en bundskjuler vand ved kålen, og lad den dampe under låg, til den er mør.
Smag til med salt og peber samt citronskræl, og hold den lun i en skål.
Panden tørres af, og varmes op med 50/50 smør og olie.
Fisken steges på skindsiden, til skindet er gyldent og sprødt. Så vendes den om, steges et minuts tid på kødsiden, og så er den færdig.
Kartofler og spidskål anrettes på tallerkener, og der toppes op med fisk og tzatziki.
~Velbekomme ~
Mezze-krydderi er en lækker blanding med toner fra Mellemøstens krydderier.
Ingredienser:
Kundekommentarer ()