Skyl og skrub jordskokker grundigt, og skær evt. stødte stykker fra. Kom jordskokkerne i et ildfast fad, vend dem generøst med en god olivenolie, og krydr med salt og peber. Sæt fadet i en 250 grader varm ovn i 30-40 min., til skokkerne er møre og gyldne. Blend de bagte jordskokker sammen med pillede hvidløg, god olivenolie (der skal bruges en del), citronsaft og baba ganoush-krydderiet. Juster evt. med lidt salt og ekstra citronsaft.
NB. hvis du har et glas tahin, kan du med fordel komme en generøs skefuld i puréen.
Skær fisken i portionsstykker, og lav evt. 2-3 fine rids i skindsiden med en skarp kniv. Krydr med salt og peber, og steg fisken i 2-3 min. på skindsiden i lidt olie på en varm pande. Skru ned for varmen, og lad fisken stege videre (stadig på skindsiden), til kødet netop begynder at få en mælkehvid farve. Tilsæt evt. et par små klumper smør, og lad det bruse op. Vend fisken, og tæl til 10 - nu er fisken klar til servering.
Som vist på billedet, drysset med plukket og hakket koriander.
Za'atar indeholder: 40% sesamfrø, 30% timian, 20% sumak og 10% havsalt
Bruges i en lang række madretter fra Mellemøsten og den arabiske halvø. Za'atar spises oftest med friskbagt brød, der dyppes i olivenolie før krydderiblandingen drysses over eller i Manakish Za'atar.
Za'atar er en populær krydderiblanding, der har rødder i Mellemøsten. Blandingen består typisk af tørrede urter som timian, oregano eller merian, sesamfrø, sumak og salt. Den har en karakteristisk og kompleks smag, der kombinerer urtede noter med citrus og nøddeagtige undertoner. Za'atar bruges ofte som drys over brød, grøntsager eller olivenolie-dyppelse og kan også anvendes som krydderi til kød eller fisk. Krydderiblandingen er kendt for at give retter en unik og autentisk smag og er blevet populær i mange køkkener rundt om i verden.
Baba ganoush er en klassiker i hele Mellemøsten. Bagte, mosede auberginer, som smager guddommeligt som tilbehør til alt fra grillet kød til dampet fisk!
Skagenfoods Baba ganoush krydderi indeholder: 25% sesamfrø, 25% spidskommen, 25% korianderfrø, 10% sorte peberkorn, 10% hvidløgspulver, 5% røget sød paprika
Kundekommentarer ()