0
Skindstegt lyssej med jordskokke baba ganoush & fladbrød

Skindstegt lyssej med jordskokke baba ganoush & fladbrød

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
45 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
jordskokkerbaba ganoush kryddericitronhvidløg
1 min.
Jordskokke baba ganoush:

Skyl og skrub jordskokker grundigt, og skær evt. stødte stykker fra. Kom jordskokkerne i et ildfast fad, vend dem generøst med en god olivenolie, og krydr med salt og peber. Sæt fadet i en 250 grader varm ovn i 30-40 min., til skokkerne er møre og gyldne. Blend de bagte jordskokker sammen med pillede hvidløg, god olivenolie (der skal bruges en del), citronsaft og baba ganoush-krydderiet. Juster evt. med lidt salt og ekstra citronsaft.

NB. hvis du har et glas tahin, kan du med fordel komme en generøs skefuld i puréen.

za'atarpizzadej - på surdej
15 min.
Fladbrød:
Tag gerne dejen ud af køleskabet 30 min. før du skal bruge den. Del hver dejkugle i to, og rul dem ud til lige knap 1 cm. tykkelse på et godt melet bord. Bank overskydende mel af, og pensl dejen med god olivenolie. Bag/steg dem 1 af gangen på en tør pande ved mediumhøj varme i ca. 3-4 min. på hver side. Drys med lidt god flagesalt og za'atar, og dryp evt. med lidt ekstra olivenolie.
Du kan også med fordel bage dem i ovnen nu den alligevel er varm! 
lyssejfilet med skind
35 min.
Fisk:

Skær fisken i portionsstykker, og lav evt. 2-3 fine rids i skindsiden med en skarp kniv. Krydr med salt og peber, og steg fisken i 2-3 min. på skindsiden i lidt olie på en varm pande. Skru ned for varmen, og lad fisken stege videre (stadig på skindsiden), til kødet netop begynder at få en mælkehvid farve. Tilsæt evt. et par små klumper smør, og lad det bruse op. Vend fisken, og tæl til 10 - nu er fisken klar til servering.

koriander
45 min.
Anretning:

Som vist på billedet, drysset med plukket og hakket koriander.

Bonusinfo

Za'atar indeholder: 40% sesamfrø, 30% timian, 20% sumak og 10% havsalt

Bruges i en lang række madretter fra Mellemøsten og den arabiske halvø. Za'atar spises oftest med friskbagt brød, der dyppes i olivenolie før krydderiblandingen drysses over eller i Manakish Za'atar.

Za'atar er en populær krydderiblanding, der har rødder i Mellemøsten. Blandingen består typisk af tørrede urter som timian, oregano eller merian, sesamfrø, sumak og salt. Den har en karakteristisk og kompleks smag, der kombinerer urtede noter med citrus og nøddeagtige undertoner. Za'atar bruges ofte som drys over brød, grøntsager eller olivenolie-dyppelse og kan også anvendes som krydderi til kød eller fisk. Krydderiblandingen er kendt for at give retter en unik og autentisk smag og er blevet populær i mange køkkener rundt om i verden.

Bonusinfo

Baba ganoush er en klassiker i hele Mellemøsten. Bagte, mosede auberginer, som smager guddommeligt som tilbehør til alt fra grillet kød til dampet fisk!

Skagenfoods Baba ganoush krydderi indeholder: 25% sesamfrø, 25% spidskommen, 25% korianderfrø, 10% sorte peberkorn, 10% hvidløgspulver, 5% røget sød paprika

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?