0
Skindstegt kulmule med lun agurk & dildsauce

Skindstegt kulmule med lun agurk & dildsauce

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Agurker: Skræl agurkerne og fjern kernerne. Skær resten i tern på ca. 4 mm. og læg dem i en sigte. Drys lidt salt på og lad dem salte i ca. 15 minutter. Varm lidt olie op i en gryde og sauter finthakket skalotteløg uden de tager farve - de skal blot blive "klare". Skyl agurkerne og hæld dem i gryden. Lad dem sautere med i et par minutter, tilsæt hvidvinseddiken og kog ind til der er ca. 1/3 tilbage. Montér med tern af koldt smør (dvs. rør smørret i ved svag varme - saucen må ikke koge nu - blot holdes varm). Når smørret er monteret i saucen tilsættes finthakket dild og rødløg. Smag til med lidt salt, peber og lidt sukker. Juster syren i saucen med lidt citronsaft - saucen må gerne være syrlig med kant af sødme.

Fisk: Skær fisken i portionsstykker og lav 2-3 fine rids i skindsiden med en skarp kniv. Krydr med salt og peber og steg fisken i 2-3 minutter på skindsiden i lidt olie på en varm pande. Skru ned for blusset og lad fisken stege videre (stadig på skindsiden) til kødsiden netop begynder at få en mælkehvid farve. Tilsæt et par små klumper smør til panden og lad det bruse op. Vend fisken og tæl til 10, så er fisken klar til servering.

Anretning: Som vist på billedet - gerne sammen med nykogte kartofler, godt brød og en grøn salat.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?