0
Skindstegt kulmule med majsrisotto med røget cheddar, stegte nye løg & estragon

Skindstegt kulmule med majsrisotto med røget cheddar, stegte nye løg & estragon

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår, Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Hurtige fiskeretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Husk at vaske hænderne grundigt, inden du går i gang. Skyl derefter alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk også at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord. 

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

risottorisrøget farmhouse cheddarhvidløgskalotteløgestragoncreme fraiche 38%
1 min.
Majsrisotto:

Kom lidt god ekstra jomfruolivenolie i en kasserolle. Tilsæt finthakkede skalotteløg, som sauteres, til de er klare uden at have taget farve. Krydr med salt og peber. Soigner majskolberne, og skær majskornene fra. Tilsæt dem til de klare løg sammen med en lille klump smør. Sauter ved svag varme et par min. Risottorisene skylles grundigt i flere hold koldt vand, og drænes i en sigte. De drænede ris tilsættes gryden med løg og majs, og sauteres i 1-2 min uden at tage farve. Dæk herefter ris og majs med kogende vand, og kog stille og roligt, mens du rører i risene jævnligt. Tilsæt løbende mere vand, efterhånden som væden absorberes af risene. Fortsæt indtil risene er møre, men stadig har let bid (al dente). Det tager som regel 12-15 min. Det er vigtigt, at du rører et par gange undervejs, ellers brænder risottoen på. Tilsæt creme fraiche, og bring retten tilbage til lige under kogepunktet. Riv cheddar fint, og vend den i risottoen (gem lidt til pynt). Rør forsigtigt i risottoen, mens den når op til lige under kogepunktet. Tilsæt nu evt. et par tern af smør, og rør rundt, til smørret er absorberet. Sluk for blusset, og lad risottoen hvile i 5 min. under låg. Smag nu til med salt, peber og hakkede estragonblade (gem stilkene til fisken).

kulmulefilet med skindforårsløgestragon
25 min.
Fisk:

Soigner fisken, og del den i portioner. Krydr med salt og peber. Steg fisken i 2-3 min. på skindsiden i lidt neutral olie på en varm pande. Læg letknuste hvidløgsfed og hele soignerede forårsløg på panden, og lad dem stege med sammen med fisken. Skru ned for blusset, og lad fisken stege videre (stadig på skindsiden), til kødet netop begynder at få en mælkehvid farve. Tilsæt derefter estragonstilke for smag samt et par små klumper smør, og lad det bruse op. Vend fisken, og tæl til 10 - VOILÀ - nu er fisken klar til servering.

30 min.
Anretning:

Som vist på billedet. Pynt med det sidste cheddar.

Bonusinfo

Røget Farmhouse cheddar er fremstillet af komælk i regionen Summeset i England. Osten fremstilles på samme gård som kørene malkes, hvilket kaldes Single Farmhouse cheese. Denne ost modner i 12 måneder

Røget cheddar er en gammel engelsk tradition, som man har brugt i blandt andet burgere og sandwich. Det Engelske mejeri som fremstiller og sælger det i Danmark hedder ” Appel Wood”, hvorfor der er mange danskere der tror at engelsk cheddar er røget med æbletræ. Det er imidlertid røget med bøgetræ. Denne disciplin at ryge farmhouse cheddar med bøgetræ har Grand fromage nu tilegnet sig. Ostestykkerne er røget i begge ender, hvorfor det må anbefales at rive osten og blande den så røgsmagen fordeles.

Ostesmagen sammen med røgsmagen giver en utrolig fin afstemt Umami, i næsten alle former for varme retter og sauce. Såvel i fin vegetar retter. Er et godt supplement til parmesan) hvis man ønsker et tvist af røg.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?