0
Skindstegt kuller med rødbeder, rygeost og spinat

Skindstegt kuller med rødbeder, rygeost og spinat

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer
Tilberedningstid:
20 minutter
Opskriftstype:
Fiskeretter
Brugerbedømmelser:

Introduktion:

Tænd ovnen på 220 grader 20 minutter før du starter 

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord. 

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten. 

rødbeder i stavebalsamicoolivenolie, ekstra jomfrusalt
1 min.
Bag rødbederne

Fordel rødbederne på en bageplade med bagepapir, og tilsæt lidt oliven olie, salt og peber. Bag rødbederne i 10 min. 

Bland lige dele olivenolie og balsamico i en skål, så der bliver, hvad der svarer til 2 spsk. dressing pr. kuvert. Smag til med lidt salt, peber og sukker.

babyspinatæbler
4 min.
Spinat salat

Skyl og slyng spinaten. Fjern kernehuset på æblerne, og skær dem herefter i tern.

Fynsk Rygeost  - fra Gundestrup Mejeriyoghurt 3,5 %saltsort peber
7 min.
Lav rygeostcremen

Bland rygeost og yoghurt i en skål, og rør rygeosten godt ud, så der dannes en creme. 

Smag til med salt og masser af friskkværnet peber.

 

kullerfilet med skindsaltsort peberolivenolie, ekstra jomfrusmør
9 min.
Steg fisken

Skær fisken i portionsstykker, og krydr dem godt med salt og peber på kødsiden.

Sæt en pande over ved middelhøj varme. Tilsæt lidt olie, og steg fiskestykkerne med skindsiden nedad i 2-3 min.

Tilsæt en god klat smør, og lad det bruse op. Vend fisken, og tæl til 30, inden du slukker for panden.

Primitivo surdejs bolle med fuldkorn
13 min.
Lun brødet

Mens fisken steger, tager du rødbederne ud af ovnen, og kommer bollerne ind de sidste 2 min. inden servering.

20 min.
Anretning

Anret rygeostecremen i bunden af en tallerken, og fordel de bagte rødbeder henover. Læg fisken oven på rødbederne eller ved siden af, og server med salaten og brødet ved bordet.

Velbekomme.

 

Bonusinfo

Kend din fisk: Kuller

GASTRONOMISK

Kullerens kød er hvidt, magert og oftest mere fast end torskens. Den spisemæssige højsæson er størst i efterårsmånederne. Herhjemme har den særligt været saltet og tørret som klipfisk, og nogle steder desuden røget. Man vil i de fleste retter kunne erstatte kuller med torsk, lange, kulmule eller lyssej, og den kan som torsk tilberedes på mange måder - pocheret, dampet, bagt og stegt i smør.

Kulleren er meget populær i Storbritannien, hvor den både spises koldrøget som Finnan haddie og varmrøget som Arbroath smokie. Kuller er desuden en af de foretrukne fisk til fish & chips.

SUNDHED

Kulleren er en mager fisk med kun ca. 1g fedt/100 g. Proteinindholdet er ca. 19g/100 g. Den er særligt rig på selen, der styrker vores immunforsvar og hos mænd sætter sædproduktionen op.

Læs mere om kuller her > KEND DIN FISK

Bonusinfo

Rygeosten er den eneste ægte danske ost, der ikke er inspireret fra udlandet. Ostetypen har sin start på Fyn i 1800-tallet, hvor den blev lavet ude på mange gårde. Dette er også årsagen til at det ofte kaldes “Fynsk Rygeost”. Nogle mener, at rygeosten dog kan spores helt tilbage til vikingetiden. Denne gamle danske specialitet har Gundestrup Mejeri specialiseret sig i at producere.

Striberne på osten stammer fra den rist, som osten ligger på mens den ryges.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?