0
Skindstegt kulmule med salat af kikærter, tangpesto og hytteost – dertil stegt hjertesalat med parmesan

Skindstegt kulmule med salat af kikærter, tangpesto og hytteost – dertil stegt hjertesalat med parmesan

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Start med at læse hele opskriften grundigt igennem først.

  1. Dræn vandet fra kikærterne og skyl dem hurtigt med koldt vand – lad dem stå i sigten i et par minutter.
  2. Vend hytteost, tangpesto og drænede kikærter sammen og smag til med salt og peber og fintrevet parmesan (gem lidt til pynt)
  3. Del hjertesalat i 2 steg dem på skærefladen i lidt smør og olie.
  4. Soigner fisken, og del den i portionsstykker.
  5. Krydr fisken med salt og peber kun på kødsiden, og steg den i 2-3 min. på skindsiden i lidt neutral olie på en varm pande, evt. sammen med et par hele letknuste hvidløgsfed – se video.
  6. Skru ned for blusset, og lad fisken stege videre (stadig på skindsiden), til kødet netop begynder at få en mælkehvid farve.
  7. Tilsæt et par generøse klumper smør til panden, og lad smørret bruse op. Steg videre i 1-2 min. Vend fisken, krydr med salt og peber og drypsteg i 1 minut, så er fisken klar til servering.
Anretning

Som vist på billedet drysset med det sidste parmesan revet over den ristede salat.

Bonusinfo

Kend din fisk: Kulmule

GASTRONOMISK

Kulmulens kød er hvidt og meget saftigt og er, sammenlignet med torskens kød, nemmere at holde saftigt ved tilberedning. Det ferske kød kan virke meget løst, men det samler sig ved tilberedning.

Kulmulen er især en delikatesse i Sydeuropa, men er også de senere år blevet mere værdsat i Danmark. Det er dog fortsat Sydeuropa, der aftager hovedparten af de kulmuler, der landes i Danmark. I Sydeuropa har man desuden tradition for også at spise kulmulens rogn.

Som andre torskefisk kan kulmulen tilberedes på flere forskellige måder. Den er særligt saftig og smagfuld som stegt, grillet eller bagt.

SUNDHED

Kulmulen er en meget mager fisk med kun 0,4 g fedt/100g. Den har et proteinindhold på ca. 16,5g/100g. Til gengæld er den særligt rig på selen, kalium og kalcium.

Læs mere om kulmule her > KEND DIN FISK

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?