0
Skindstegt kulmule med salat af ristet sorghum, avokado, agurk, tahin og mynte

Skindstegt kulmule med salat af ristet sorghum, avokado, agurk, tahin og mynte

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Fiskeretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
sorghum
1 min.
Ristet og kogt sorghum

Kom et par skefulde god olivenolie i en gryde, og varm den op til medium varme. Kom sorghum i, og rist dem et par minutter, til de er gyldne. Dæk med koldt vand, tilsæt lidt salt, og lad dem simre under låg i ca. 15 min., til de er møre. Kom sorghum i en sigte, og lad dem dryppe af.

tahinhvidløgcitrongræsk yoghurt, 10%
5 min.
Dressing:

Pil hvidløg, og hak det fint. Rør en dressing af yoghurt, tahin, citronsaft og hakket hvidløg. Smag den til med salt, peber samt lidt sukker.

avokadoagurksalathovedmynte
15 min.
Salat:

Skyl alle grøntsagerne i koldt vand. Skær agurk og avocado i små tern, og pluk salaten i mundrette bidder. Pluk og hak mynte. Vend de kogte, let afkølede sorghum sammen med dressing, mynte og grøntsager.

kulmulefilet med skind
25 min.
Fisk:

Soigner fisken, og del den i portionsstykker. Krydr fisken med salt og peber på kødsiden - ikke på skindet. Steg fisken i 2-3 minutter på skindsiden (se video ovenover) i lidt olie på en varm pande. Læg gerne et let pres på fisken de første ca. 30 sekunder, evt. med en tallerken. Dette forhindrer, at fisken buer/trækker sig sammen, og dermed opnår du det sprødeste skind. Skru ned for blusset, og lad fisken stege videre på skindsiden, til kødet netop begynder at få en mælkehvid farve. Tilsæt et par små klumper smør, og lad det bruse op.

Vend fisken og tæl til 10 - VOILA - nu er fisken klar til servering.

30 min.
Anretning:

Som vist på billedet.

Bonusinfo

Kend din fisk: Kulmule

GASTRONOMISK

Kulmulens kød er hvidt og meget saftigt og er, sammenlignet med torskens kød, nemmere at holde saftigt ved tilberedning. Det ferske kød kan virke meget løst, men det samler sig ved tilberedning.

Kulmulen er især en delikatesse i Sydeuropa, men er også de senere år blevet mere værdsat i Danmark. Det er dog fortsat Sydeuropa, der aftager hovedparten af de kulmuler, der landes i Danmark. I Sydeuropa har man desuden tradition for også at spise kulmulens rogn.

Som andre torskefisk kan kulmulen tilberedes på flere forskellige måder. Den er særligt saftig og smagfuld som stegt, grillet eller bagt.

SUNDHED

Kulmulen er en meget mager fisk med kun 0,4 g fedt/100g. Den har et proteinindhold på ca. 16,5g/100g. Til gengæld er den særligt rig på selen, kalium og kalcium.

Læs mere om kulmule her > KEND DIN FISK

Bonusinfo

Sorghum er en græsart, der oprindeligt stammer fra Centralafrika. Den er den vigtigste kornsort til menneskeføde i store dele af Afrika og Asien, blandt andet fordi den kan vokse i meget tørre og varme områder. Sorghum har et højt indhold af mineraler. Hel sorghum spises som ris eller anvendes til grød. Det kan også poppes på samme måde som popcornmajs.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?