0
Skindstegt kulmule med salsa af brændte middelhavstomater og hvidløgsbrød

Skindstegt kulmule med salsa af brændte middelhavstomater og hvidløgsbrød

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår, Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Hurtige fiskeretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
hvidløgpizzadej - på surdejolivenolie, ekstra jomfrusalt & peber
1 min.
Hvidløgsbrød

Husk at tage pizzakuglerne fra Gorms ud af køleskabet 1 time, før du skal lave mad.

Ovnen tændes på 220 grader varmluft. Sæt en pizzasten eller en bradepande med bagepapir ind for at forvarme, imens du former hvidløgsbrødene.

Først laves en hvidløgsolie bestående af 1-2 spsk god olivenolie og 1/2 -1 fed knust/presset hvidløg pr. person. Rør det godt sammen.

Pizzabollerne trykkes flade med dine fingerspidser, til de er omkring 1-2 cm høje. Fordybningerne fra fingrene skaber fine "skåle" i brødet, hvor olien/vandet kan samle sig, og som giver hvidløgsbrødene deres karakteristiske sprød-bløde konsistens.
 
Sæt de flade pizzaboller over på den forvarmede plade, og fordel hvidløgsolien henover. Dryp omkring 1 spsk. iskoldt vand over hvert brød til sidst, drys med lidt groft salt eller flagesalt, og sæt brødene i ovnen.
De skal bage 8-12 min., alt efter hvor effektiv din ovn er, og hvor mange du laver mad til.

kulmulefilet med skindtomaterløghvidløgcitronbredbladet persille
12 min.
Klargøring af fisk og grønt

Kulmulen skæres ud i portionsstykker.

Tomaterne skæres ud i kvarte eller halve, alt efter hvor store de er.

1-2 fed hvidløg pr. person hakkes fint.
Løget pilles, deles i halve og snittes i supertynde skiver.

Persillen skylles, og hakkes fint.

Salaten snittes fint, anrettes på et fad, og dryppes med god olivenolie, salt og peber samt balsamico.

 

kulmulefilet med skindtomaterløghvidløgcitronbredbladet persille
20 min.
Fisk og grønt

Kulmulen steges på skindsiden i halvt olie/halvt smør, til den er sprød, og du kan se, at kødet begynder at blive uigennemsigtigt på siden af fisken.  Derefter vendes den om, og kysser panden 10-20 sekunder på kødsiden. Ønsker du fisken helt gennemstegt, skal du stege den 3 minutter på begge sider. Krydr med salt og peber, og lad fisken hvile lunt på et serveringsfad, til I skal spise. 

Løgene steges ved middelvarme på panden i lidt ekstra olie, til de er bløde.
Læg løgene over på fadet til fisken.
Panden skrues op på max, og tomaterne steges, til de er bløde. De må gerne branke lidt.
Løgene hældes tilbage til tomaterne på panden, og lidt citronskræl rives fint over grøntsagerne.
Smag til med salt og peber samt et nip sukker, og vend halvdelen af persillen ned i grøntsagerne.

30 min.
Anretning og servering

Grøntsagerne fordeles ovenpå fisken, og resten af persillen drysses over.
Dryp citronsaft over fisken, og servér den sammen med hvidløgsbrødene.

~Velbekomme~

 

 

Bonusinfo

Kend din fisk: Kulmule

GASTRONOMISK

Kulmulens kød er hvidt og meget saftigt og er, sammenlignet med torskens kød, nemmere at holde saftigt ved tilberedning. Det ferske kød kan virke meget løst, men det samler sig ved tilberedning.

Kulmulen er især en delikatesse i Sydeuropa, men er også de senere år blevet mere værdsat i Danmark. Det er dog fortsat Sydeuropa, der aftager hovedparten af de kulmuler, der landes i Danmark. I Sydeuropa har man desuden tradition for også at spise kulmulens rogn.

Som andre torskefisk kan kulmulen tilberedes på flere forskellige måder. Den er særligt saftig og smagfuld som stegt, grillet eller bagt.

SUNDHED

Kulmulen er en meget mager fisk med kun 0,4 g fedt/100g. Den har et proteinindhold på ca. 16,5g/100g. Til gengæld er den særligt rig på selen, kalium og kalcium.

Læs mere om kulmule her > KEND DIN FISK

Bonusinfo

Vores økologiske pizzadej på surdej er lavet på 100% italiensk Tipo 00 og durummel. Dejen er fermenteret med surdej og er koldhævet i minimum 24 timer før den pakkes. 

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?