0
Skindstegt kulmule med sauce af brunet smør, soya, blomkål og majs

Skindstegt kulmule med sauce af brunet smør, soya, blomkål og majs

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Fisk: Del fisken i portionsstykker og lav 2-3 fine rids i skindsiden med en skarp kniv. Krydr med salt og peber og steg fisken i 2-3 minutter på skindsiden i lidt olie på en varm pande. Skru ned for blusset og lad fisken stege videre (stadig på skindsiden) indtil kødet netop begynder at få en mælkehvid farve. Tilsæt så et par små klumper smør på panden (ca. 50 g) og lad det bruse op. Vend fisken og tæl til 10 - VOILA! nu er fisken klar til servering.

Sauce: Soigner ingefæren og riv den fint. Soigner chili og hvidløg og skær dem i mindre stykker. Varm 150 g smør op i en lille gryde. Lad smørret blive brunt og tilsæt soyasauce, ingefær, chili, hasselnøddekerner, hvidløg og lidt fish sauce. Varm op og lad det hele simre i 3-4 minutter. Skær imens majskernerne af kolben og del blomkålen i små buketter. Fjern skind og kerner fra tomaterne og skær tomatkødet i små tern. Læg majs og blomkål i saucen - kog op og tilsæt lige før servering tomatkødet.

Anretning: Fisken anrettes midt på tallerkenen og saucen hældes over. Husk at komme godt ned i gryden med sauce for at få både soya og smør med. Pynt med frisk dild.

Server sammen med små nye kartofler, en grøn salat og godt brød.

Bonusinfo

Kend din fisk: Kulmule

GASTRONOMISK

Kulmulens kød er hvidt og meget saftigt og er, sammenlignet med torskens kød, nemmere at holde saftigt ved tilberedning. Det ferske kød kan virke meget løst, men det samler sig ved tilberedning.

Kulmulen er især en delikatesse i Sydeuropa, men er også de senere år blevet mere værdsat i Danmark. Det er dog fortsat Sydeuropa, der aftager hovedparten af de kulmuler, der landes i Danmark. I Sydeuropa har man desuden tradition for også at spise kulmulens rogn.

Som andre torskefisk kan kulmulen tilberedes på flere forskellige måder. Den er særligt saftig og smagfuld som stegt, grillet eller bagt.

SUNDHED

Kulmulen er en meget mager fisk med kun 0,4 g fedt/100g. Den har et proteinindhold på ca. 16,5g/100g. Til gengæld er den særligt rig på selen, kalium og kalcium.

Læs mere om kulmule her > KEND DIN FISK

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?