0
Skindstegt kulmule med spaghetti og sugo. Hertil mozzarella og gnavegrønt

Skindstegt kulmule med spaghetti og sugo. Hertil mozzarella og gnavegrønt

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

  1. En stor gryde saltet vand sættes over at koge til pastaen.
  2. Agurken og tomaterne skylles, skæres ud og anrettes på et fad sammen med mozzarellaen, der er skåret i skiver. Dryp evt. mozarellaen med lidt god olivenolie, og giv den et par drej peber.
  3. Fisken duppes tør og krydres med salt, peber og lidt sukker på kødsiden. Derefter steges fisken først ved meget høj varme på skindsiden et minuts tid, og derefter ved mellemhøj varme 3-5 minutter. Prøv at lade være med at ”rumstere” med fisken, mens den steger, den skal nok slippe panden, når skindet er blevet sprødt. Hvis den krøller sig lidt sammen, kan man forsigtigt give den et let pres med en palet eller en ske. Vend fisken, og giv den 45 sekunder på kødsiden, hvorefter den tages af og hviler, til I skal spise.
  4. Panden tørres af, sugoen hældes over i den, og varmes igennem til den lige koger.
  5. Pastaen koges, til den er al dente, drænes og hældes over til sugoen på panden. Vend rundt og server straks.
Anretning

Sæt fisk og pasta på bordet, og giv gnavegrønt til.

Bonusinfo

Kend din fisk: Kulmule

GASTRONOMISK

Kulmulens kød er hvidt og meget saftigt og er, sammenlignet med torskens kød, nemmere at holde saftigt ved tilberedning. Det ferske kød kan virke meget løst, men det samler sig ved tilberedning.

Kulmulen er især en delikatesse i Sydeuropa, men er også de senere år blevet mere værdsat i Danmark. Det er dog fortsat Sydeuropa, der aftager hovedparten af de kulmuler, der landes i Danmark. I Sydeuropa har man desuden tradition for også at spise kulmulens rogn.

Som andre torskefisk kan kulmulen tilberedes på flere forskellige måder. Den er særligt saftig og smagfuld som stegt, grillet eller bagt.

SUNDHED

Kulmulen er en meget mager fisk med kun 0,4 g fedt/100g. Den har et proteinindhold på ca. 16,5g/100g. Til gengæld er den særligt rig på selen, kalium og kalcium.

Læs mere om kulmule her > KEND DIN FISK

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?