0
Skindstegt kulmule med spidskål og glaseret skorzonerrod

Skindstegt kulmule med spidskål og glaseret skorzonerrod

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Fiskeretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
små kartofler
1 min.
Kartofler:

Kog kartoflerne møre i godt saltet vand. 

skorzonerrødderbouillon (høns)
5 min.
Skorzonerrod:

Skræl skorzonerrødderne, og del dem i stykker på 8-10 cm. Læg dem i koldt vand tilsat lidt citronsaft, så de ikke bliver brune. Blancher rødderne kort, og steg dem derefter gyldne på en pande i lidt smør ved jævn varme. Når de er gyldne, tilsættes 1/2 dl vand pr. person du laver mad til samt hønsebouillonen,  som derefter reduceres ind til det halve. Pisk evt. et par klumper koldt smør i bouillonen til sidst, og voilà, nu er der dejlig sauce :-) Smag den til med salt, peber og citronsaft. 

kulmulefilet med skind
20 min.
Fisk:

Skær fisken i portionsstykker, og lav 2-3 fine rids i skindsiden med en skarp kniv. Krydr med salt og peber, og steg fisken i 2-3 min. på skindsiden i lidt olie på en varm pande. Skru ned for varmen, og lad fisken stege videre (stadig på skindsiden), til kødet netop begynder at få en mælkehvid farve. Tilsæt evt. et par små klumper smør, og lad det bruse op. Vend fisken, og tæl til 10 - nu er fisken klar til servering.

skalotteløgcitronspidskål
25 min.
Spidskål:

Fjern evt. de yderste blade på spidskålen, og flæk den på midten. Hvis den er stor deles den i 4 stykker, som skal hænge sammen ved stokken. Skær evt. det nederste af stokken. Læg kålen i en bredbundet gryde med skærefladen nedad, tilsæt 1/2 dl vand, lidt smør eller olivenolie, lidt salt og saften fra 1/2 citron. Kog under låg i 1 min., fjern derefter låget, og lad det koge til vandet er fordampet. Fortsæt "kogningen" der nu, da vandet er fordampet, går over i en stegning. Når kålen er gylden på skærefladen, er kålen færdig. Vend kålen om, og lad en lille klat frisk smør smelte ned mellem bladene. Krydr med salt, peber, lidt citronskal og skalotteløg.

brøndkarsesmå kartofler
30 min.
Anretning:

Som vist på billedet. Drys plukket og skyllet brøndkarse over. Server sammen med små kogte kartofler.

Velbekomme!

Bonusinfo

Kend din fisk: Kulmule

GASTRONOMISK

Kulmulens kød er hvidt og meget saftigt og er, sammenlignet med torskens kød, nemmere at holde saftigt ved tilberedning. Det ferske kød kan virke meget løst, men det samler sig ved tilberedning.

Kulmulen er især en delikatesse i Sydeuropa, men er også de senere år blevet mere værdsat i Danmark. Det er dog fortsat Sydeuropa, der aftager hovedparten af de kulmuler, der landes i Danmark. I Sydeuropa har man desuden tradition for også at spise kulmulens rogn.

Som andre torskefisk kan kulmulen tilberedes på flere forskellige måder. Den er særligt saftig og smagfuld som stegt, grillet eller bagt.

SUNDHED

Kulmulen er en meget mager fisk med kun 0,4 g fedt/100g. Den har et proteinindhold på ca. 16,5g/100g. Til gengæld er den særligt rig på selen, kalium og kalcium.

Læs mere om kulmule her > KEND DIN FISK

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?