0
Skindstegt kulmule på citron/hvidløgs-spinat og baconristede kartofler med rødløg.

Skindstegt kulmule på citron/hvidløgs-spinat og baconristede kartofler med rødløg.

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Fiskeretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.  

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten. 

kartoflerrødløgbacon i tern
1 min.
Kartofler, løg og bacon

Tænd ovnen på 220 grader varmluft.

Skær kartoflerne i tern på omkring 3x3 cm, skyl hurtigt og tør dem i et viskestykke.

Læg kartoflerne over på en bageplade, og vend dem sammen med baconen og lidt god olie. Sæt kartofler og bacon i ovnen og bag ca. 10 minutter.

Skræl rødløgene, del i halve og snit dem i tynde skiver.

Vend løgene ned til kartoflerne, og sæt dem i ovnen igen.

Rør rundt i kartoflerne, når der er gået 10 min., giv kartoflerne 10 min. mere, og tjek til dem, som de efterhånden bliver møre.

hvidløgcitron
15 min.
Hvidløg og citron

Riv citronskallen fint.  Du skal bruge omkring 1/2 tsk. citronskal pr. pers.

Hak hvidløget fint.

spinatfløde 38% (piskefløde)hvidløg
20 min.
Spinaten steges.

Steg hvidløget på en pande i 50/50 smør og olie. Tilsæt spinaten sammen med citronskallen. Steg til spinaten lige falder sammen, og hæld så fløden på.
Smag til med salt og peber. Hæld spinaten op i en skål, og hold den lun. Skyl og tør panden, og sæt den over varmen igen.

citronkulmulefilet med skind
27 min.
Fisken steges.

Steg fisken på skindsiden til den er sprød og gylden.

Vend fisken om, krydr med salt og peber, pres citronen ud over fisken, og træk panden fra varmen.

Lad fisken trække under et låg til den er gennemvarm, og kan flages med en gaffel.

30 min.
Anretning

Anret fisken ovenpå den cremede spinat og server baconkartoflerne til.

 

 

Bonusinfo

Kend din fisk: Kulmule

GASTRONOMISK

Kulmulens kød er hvidt og meget saftigt og er, sammenlignet med torskens kød, nemmere at holde saftigt ved tilberedning. Det ferske kød kan virke meget løst, men det samler sig ved tilberedning.

Kulmulen er især en delikatesse i Sydeuropa, men er også de senere år blevet mere værdsat i Danmark. Det er dog fortsat Sydeuropa, der aftager hovedparten af de kulmuler, der landes i Danmark. I Sydeuropa har man desuden tradition for også at spise kulmulens rogn.

Som andre torskefisk kan kulmulen tilberedes på flere forskellige måder. Den er særligt saftig og smagfuld som stegt, grillet eller bagt.

SUNDHED

Kulmulen er en meget mager fisk med kun 0,4 g fedt/100g. Den har et proteinindhold på ca. 16,5g/100g. Til gengæld er den særligt rig på selen, kalium og kalcium.

Læs mere om kulmule her > KEND DIN FISK

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?