Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Tænd ovnen på 220 grader varmluft.
Skær kartoflerne i tern på omkring 3x3 cm, skyl hurtigt og tør dem i et viskestykke.
Læg kartoflerne over på en bageplade, og vend dem sammen med baconen og lidt god olie. Sæt kartofler og bacon i ovnen og bag ca. 10 minutter.
Skræl rødløgene, del i halve og snit dem i tynde skiver.
Vend løgene ned til kartoflerne, og sæt dem i ovnen igen.
Rør rundt i kartoflerne, når der er gået 10 min., giv kartoflerne 10 min. mere, og tjek til dem, som de efterhånden bliver møre.
Riv citronskallen fint. Du skal bruge omkring 1/2 tsk. citronskal pr. pers.
Hak hvidløget fint.
Steg hvidløget på en pande i 50/50 smør og olie. Tilsæt spinaten sammen med citronskallen. Steg til spinaten lige falder sammen, og hæld så fløden på.
Smag til med salt og peber. Hæld spinaten op i en skål, og hold den lun. Skyl og tør panden, og sæt den over varmen igen.
Steg fisken på skindsiden til den er sprød og gylden.
Vend fisken om, krydr med salt og peber, pres citronen ud over fisken, og træk panden fra varmen.
Lad fisken trække under et låg til den er gennemvarm, og kan flages med en gaffel.
Anret fisken ovenpå den cremede spinat og server baconkartoflerne til.
Kundekommentarer ()