Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Sæt en gryde vand over til at koge gnocchierne i.
Skær squashen i mundrette stykker. Hak hvidløget fint. Skyl spinaten grundigt og slyng den tør. Skræl gulerødderne og anret dem som gnavegrønt.
Dup kulmulen tør, og skær den i portionsstykker. Drys med salt på kødsiden, og lad den hvile til den skal steges.
Steg squashen i olie ved meget høj varme i en pande, der kan rumme alle grøntsagerne og gnocchierne. Tilsæt hvidløg og krydr med salt og peber.
Kog Gnocchierne og dræn dem for vand. Hæld dem tilbage i gryden sammen med squashen, spinaten og friskosten. Lad det hele varme godt igennem under forsigtig omrøring, til osten er smeltet og spinaten faldet sammen. Det ligner en ulykke til at starte med, men det skal nok blive godt! Hvis det bliver alt for tørt, tilsættes lidt vand. Krydr med salt og peber og hæld retten over i et serveringsfad.
Panden tørres af, den skal bruges til fisken.
Steg fisken i halvt olie, halvt smør på skindsiden, til du kan se at den bliver uigennemsigtig nede i bunden.
Brug evt. en palet til forsigtigt at presse fisken mod panden, så skindet bliver sprødt overalt.
Vend fisken om, og lad den "kysse" panden et lille minut, og så er den klar til servering. Vil du have fisken gennemstegt, så lad den stege 3-4 min. på begge sider.
Servér fisken sammen med gnocchi og gnavegrønt.
Kend din fisk: Kulmule
GASTRONOMISK
Kulmulens kød er hvidt og meget saftigt og er, sammenlignet med torskens kød, nemmere at holde saftigt ved tilberedning. Det ferske kød kan virke meget løst, men det samler sig ved tilberedning.
Kulmulen er især en delikatesse i Sydeuropa, men er også de senere år blevet mere værdsat i Danmark. Det er dog fortsat Sydeuropa, der aftager hovedparten af de kulmuler, der landes i Danmark. I Sydeuropa har man desuden tradition for også at spise kulmulens rogn.
Som andre torskefisk kan kulmulen tilberedes på flere forskellige måder. Den er særligt saftig og smagfuld som stegt, grillet eller bagt.
SUNDHED
Kulmulen er en meget mager fisk med kun 0,4 g fedt/100g. Den har et proteinindhold på ca. 16,5g/100g. Til gengæld er den særligt rig på selen, kalium og kalcium.
Læs mere om kulmule her > KEND DIN FISK
Kommentarer og forslag til opskriften