0
Skindstegt kuller på porre og -svamperisotto

Skindstegt kuller på porre og -svamperisotto

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Fiskeretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.  

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten. 

 

porrerbrun mark-champignonpersille
1 min.
Skær grøntsagerne

Snit den hvide del af de skyllede porrer fint.  Den yderste, grønne del af porrerne skal ikke bruges - de er gode at bruge i en suppe en anden dag.

Del champignonerne i kvarte eller ottendedele, alt efter hvor store de er.

Hak persillen fint.

kullerfilet med skind
10 min.
Salt fisken

Dup fisken tør, del den i portionsstykker og salt let på kødsiden.

porrerbrun mark-champignonparmigiano reggiano (Parmesan)risottorisgrøntsags bouillon
10 min.
Lav risottoen

Steg svampene i olivenolie i en meget varm sauterpande, til de bruner og begynder at smide væden.

Tilsæt porrerne og lad sautere ved mellem varme, til porrerne er blevet bløde.

Tilsæt risottorisene sammen med en god smørklat, og lad dem stege et minuts tid.

Tilsæt evt. et glas hvidvin, og lad det koge helt væk.

Tilsæt så meget varmt/kogende vand, at det dækker ris og grøntsager med omkring 2 cm, og tilsæt derefter bouillonen.

Lad risottoen simre under jævnlig omrøring, og tilsæt mere vand efterhånden.

Risottoen simrer til risen er mør, juster derefter konsistensen til den er som en lidt tynd havregrød.

Smag til med salt og peber, tilsæt evt. en smørklat og riv halvdelen af osten ned i risottoen.

Lad risottoen hvile under låg. Steg fisken imens.

 

kullerfilet med skind
25 min.
Steg fisken

Steg fisken på skindsiden i olie på en varm slip-let-pande.

Når skindet er sprødt og gyldent efter et par minutter, vend fisken om og lad den "kysse" panden på kødsiden - så er den færdig.

30 min.
Anretning

Vend persillen ned i risottoen, og juster konsistensen - evt. med lidt kogende vand.
Anret risottoen i dybe tallerkner, læg fisken ovenpå og riv resten af osten hen over, sammen med et drej peber.

 

 

Bonusinfo

Kend din fisk: Kuller

GASTRONOMISK

Kullerens kød er hvidt, magert og oftest mere fast end torskens. Den spisemæssige højsæson er størst i efterårsmånederne. Herhjemme har den særligt været saltet og tørret som klipfisk, og nogle steder desuden røget. Man vil i de fleste retter kunne erstatte kuller med torsk, lange, kulmule eller lyssej, og den kan som torsk tilberedes på mange måder - pocheret, dampet, bagt og stegt i smør.

Kulleren er meget populær i Storbritannien, hvor den både spises koldrøget som Finnan haddie og varmrøget som Arbroath smokie. Kuller er desuden en af de foretrukne fisk til fish & chips.

SUNDHED

Kulleren er en mager fisk med kun ca. 1g fedt/100 g. Proteinindholdet er ca. 19g/100 g. Den er særligt rig på selen, der styrker vores immunforsvar og hos mænd sætter sædproduktionen op.

Læs mere om kuller her > KEND DIN FISK

Bonusinfo

Den brune champignon minder om den hvide champignon. Den har en skærmformet, lys brun hat og nedenunder gemmer de rosa-rødbrune lameller sig.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?