Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Snit den hvide del af de skyllede porrer fint. Den yderste, grønne del af porrerne skal ikke bruges - de er gode at bruge i en suppe en anden dag.
Del champignonerne i kvarte eller ottendedele, alt efter hvor store de er.
Hak persillen fint.
Dup fisken tør, del den i portionsstykker og salt let på kødsiden.
Steg svampene i olivenolie i en meget varm sauterpande, til de bruner og begynder at smide væden.
Tilsæt porrerne og lad sautere ved mellem varme, til porrerne er blevet bløde.
Tilsæt risottorisene sammen med en god smørklat, og lad dem stege et minuts tid.
Tilsæt evt. et glas hvidvin, og lad det koge helt væk.
Tilsæt så meget varmt/kogende vand, at det dækker ris og grøntsager med omkring 2 cm, og tilsæt derefter bouillonen.
Lad risottoen simre under jævnlig omrøring, og tilsæt mere vand efterhånden.
Risottoen simrer til risen er mør, juster derefter konsistensen til den er som en lidt tynd havregrød.
Smag til med salt og peber, tilsæt evt. en smørklat og riv halvdelen af osten ned i risottoen.
Lad risottoen hvile under låg. Steg fisken imens.
Steg fisken på skindsiden i olie på en varm slip-let-pande.
Når skindet er sprødt og gyldent efter et par minutter, vend fisken om og lad den "kysse" panden på kødsiden - så er den færdig.
Vend persillen ned i risottoen, og juster konsistensen - evt. med lidt kogende vand.
Anret risottoen i dybe tallerkner, læg fisken ovenpå og riv resten af osten hen over, sammen med et drej peber.
Den brune champignon minder om den hvide champignon. Den har en skærmformet, lys brun hat og nedenunder gemmer de rosa-rødbrune lameller sig.
Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.
Kundekommentarer ()