Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Skyl sorghum i en sigte under den rindende hane. Sæt Sorghum over at koge i saltet vand, og lad dem koge omkring 15 minutter.
Sigt eventuelt overskydende vand fra Sorghumen, og hæld den over i en stor skål. Smag til med lidt olivenolie, salt og peber.
Skær fisken ud i portions-stykker og salt let på kødsiden.
Snit agurken på langs på et mandolinjern. Skær æblerne i "tændstikker".
Læg æbler og agurk ovenpå Sorghumen.
Hak dilden fint, brug også de blødeste dele af stilkene.
Rør halvdelen af dilden sammen med creme fraiche, og smag til med salt og peber.
Steg fisken på skindsiden i olie på en slip-let-pande ca. 2-3 minutter til skindet er sprødt og gyldent.
Vend fisken om og lade den "kysse" panden på kødsiden - så er den færdig.
Vend sorghum, agurk og æbler sammen og smag salaten til med salt, peber, olivenolie og en smule god eddike.
Hæld salaten ud på et fad og drys resten af dilden henover.
Fisken og dressingen gives til.
Kend din fisk: Kulmule
GASTRONOMISK
Kulmulens kød er hvidt og meget saftigt og er, sammenlignet med torskens kød, nemmere at holde saftigt ved tilberedning. Det ferske kød kan virke meget løst, men det samler sig ved tilberedning.
Kulmulen er især en delikatesse i Sydeuropa, men er også de senere år blevet mere værdsat i Danmark. Det er dog fortsat Sydeuropa, der aftager hovedparten af de kulmuler, der landes i Danmark. I Sydeuropa har man desuden tradition for også at spise kulmulens rogn.
Som andre torskefisk kan kulmulen tilberedes på flere forskellige måder. Den er særligt saftig og smagfuld som stegt, grillet eller bagt.
SUNDHED
Kulmulen er en meget mager fisk med kun 0,4 g fedt/100g. Den har et proteinindhold på ca. 16,5g/100g. Til gengæld er den særligt rig på selen, kalium og kalcium.
Læs mere om kulmule her > KEND DIN FISK
Sorghum er en græsart, der oprindeligt stammer fra Centralafrika. Den er den vigtigste kornsort til menneskeføde i store dele af Afrika og Asien, blandt andet fordi den kan vokse i meget tørre og varme områder. Sorghum har et højt indhold af mineraler. Hel sorghum spises som ris eller anvendes til grød. Det kan også poppes på samme måde som popcornmajs.
Kundekommentarer ()