0
Dukkah-stegt hvilling på stuvet grønkål med forårsløg og spinat

Dukkah-stegt hvilling på stuvet grønkål med forårsløg og spinat

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Fiskeretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

grønkålforårsløgspinatsmå kartoflerhvillingfilet med skinddukkah
1 min.
Klargøring

Skrub kartoflerne og sæt dem over at koge i godt saltet vand i ca. 15 min., indtil de er møre. Dræn vandet fra og hold dem lune indtil I skal spise.

Rib og snit grønkålen fint. Snit spinaten groft. Soigner forårsløgene og skær i tynde skiver på skrå.

Dup fisken tør, og skær den ud i portionsstørrelser. Drys dukkah-krydderi og lidt salt og peber ud over kødsiden af fisken, og lad den hvile.

grønkålforårsløgspinatbechamelsovs
15 min.
Stuvede grøntsager

Steg grønkål og forårsløg på en pande i smør til grøntkålen falder sammen og bliver mør. Du kan hælde en lille bundskjuler vand på panden et par gange undervejs for at speede processen op. Tilsæt spinaten til panden efterfulgt af bechamel-saucen.

Lad grøntsagerne simre ved meget lav varme, til spinaten lige er faldet sammen. Smag til med salt, peber og evt. et nip sukker.

hvillingfilet med skind
25 min.
Fisken

Steg fisken i olie med skindsiden nedad på en slip-let-pande i 2-3 min., til skindet er sprødt og gyldent.

Tilsæt evt. en god klat smør til panden, og vend fisken om. Lad den stege et minuts tid på kødsiden, til den lige er gennemvarm, og tag den af panden. Ønsker du fisken helt gennemstegt, skal du stege den i 3 min. på begge sider.

30 min.
Anretning

Servér fisken ovenpå grønkåls-stuvningen, og giv kartoflerne til.

 

 

Bonusinfo

Dukkah krydderiblanding indeholder: 20% HASSELNØDDER, 20% SESAMFRØ, 10% KORIANDERFRØ, 10% SPIDSKOMMEN, 10% SORT PEBER, 10% CAYENNE, 10%KANEL, 10%SALT 

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?