0

Skindstegt kulmulefilet med blomkålspuré, sommersalat og grillede forårsløg og asparges

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Salat: Soigner skalotteløget og skær det i tynde ringe. Skær sukkerærterne i tynde strimler på langs og skær cherrytomaterne i små både. Hak den friske estragon fint (brug en mængde efter behag). Vend det hele sammen i en skål sammen med lidt god olivenolie og smag til med salt og peber

Blomkålspuré: Soigner blomkålen og del den i små buketter. Læg dem i en gryde sammen med det rensede hvidløgsfed, hønsefond og fløde. Kog i ca. 15 min. (til blomkålen er mør). Det hele blendes med en stavblender og puréen smages til med en smørklat, salt og peber. Juster evt. puréen med lidt mælk.

Fisk: Skær fisken i portionsstykker, rids den på skindsiden med en skarp kniv og krydr med salt og peber. Steg fisken et par minutter - kun på skindsiden - i lidt olie på en varm pande. Skru ned for blusset, læg stanniol over panden og lad fisken stege videre (stadig på skindsiden) til kødet får en mælkehvid farve. Så er fisken klar til servering.

Grillede forårsløg og asparges: Soigner forårsløg og asparges, vend dem i god olivenolie og krydr med salt og peber. Steg dem på en varm grillpande i ca. 1 minut (vend dem ofte, så de får farve hele vejen rundt).

Server retten sammen med små kogte kartofler eller godt brød.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Kend din fisk: Kulmule

GASTRONOMISK

Kulmulens kød er hvidt og meget saftigt og er, sammenlignet med torskens kød, nemmere at holde saftigt ved tilberedning. Det ferske kød kan virke meget løst, men det samler sig ved tilberedning.

Kulmulen er især en delikatesse i Sydeuropa, men er også de senere år blevet mere værdsat i Danmark. Det er dog fortsat Sydeuropa, der aftager hovedparten af de kulmuler, der landes i Danmark. I Sydeuropa har man desuden tradition for også at spise kulmulens rogn.

Som andre torskefisk kan kulmulen tilberedes på flere forskellige måder. Den er særligt saftig og smagfuld som stegt, grillet eller bagt.

SUNDHED

Kulmulen er en meget mager fisk med kun 0,4 g fedt/100g. Den har et proteinindhold på ca. 16,5g/100g. Til gengæld er den særligt rig på selen, kalium og kalcium.

Læs mere om kulmule her > KEND DIN FISK

Bonusinfo

EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.

3 fun facts om EVOO

  1. Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.

  2. Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.

  3. En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.