0

Skindstegt kulmulefilet med rucolasalat og tomatsauce

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Fisk: Del fisken i portionsstykker, rids skindsiden og krydr den med salt og peber. Steg fisken på skindsiden på en pande i olie - først ved høj varme og derefter ved lav varme - til den er færdig (ca. 8-10 minutter). Krydr fisken med salt og peber på kødsiden, når du lægger den på panden. Lad fisken hvile tildækket i 2 min. før servering.

Sauce: Skær baconskiverne i mindre stykker og skær løget i små tern. Svits det hele i lidt olie i en gryde. Tilsæt de flåede hakkede tomater og hønsefonden. Lad det hele simre i ca. 10 min. Blend saucen og kog den ind til en passende konsistens. Smag til med salt og peber. Skær cherrytomaterne i små både og tilsæt dem lige før servering.

Rucolasalat: Skyl rucolasalaten og tør den.

Server fisk, rucolasalat og sauce sammen med frisk pasta.

Bonusinfo

Kend din fisk: Kulmule

GASTRONOMISK

Kulmulens kød er hvidt og meget saftigt og er, sammenlignet med torskens kød, nemmere at holde saftigt ved tilberedning. Det ferske kød kan virke meget løst, men det samler sig ved tilberedning.

Kulmulen er især en delikatesse i Sydeuropa, men er også de senere år blevet mere værdsat i Danmark. Det er dog fortsat Sydeuropa, der aftager hovedparten af de kulmuler, der landes i Danmark. I Sydeuropa har man desuden tradition for også at spise kulmulens rogn.

Som andre torskefisk kan kulmulen tilberedes på flere forskellige måder. Den er særligt saftig og smagfuld som stegt, grillet eller bagt.

SUNDHED

Kulmulen er en meget mager fisk med kun 0,4 g fedt/100g. Den har et proteinindhold på ca. 16,5g/100g. Til gengæld er den særligt rig på selen, kalium og kalcium.

Læs mere om kulmule her > KEND DIN FISK

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?