Fisk: Rids skindsiden og krydr fileterne med salt og peber. Steg dem kun på skindsiden i olie på en pande - først ved højt blus og derefter ved svag varme. Steges i ca. 3-5 min. (afhængig af størrelse), til kødet begynder at blive hvidt. Lad fisken trække på panden i ca. 2 min. før du serverer - læg et låg på panden eller dæk med stanniol for at holde på varmen.
Varm tomatsalat: Skær tomaterne i kvarte og løget i små tern. Varm ¼ dl god olivenolie i en gryde og tilsæt tomater og løg. Sauter i ca. 2-3 min. Hak krydderurterne let og vend dem i tomaterne lige inden servering. Smag retten til med salt og peber og evt. en lille smule sukker.
Server sammen med kogt pasta og en god pesto.
Kend din fisk: Kulmule
GASTRONOMISK
Kulmulens kød er hvidt og meget saftigt og er, sammenlignet med torskens kød, nemmere at holde saftigt ved tilberedning. Det ferske kød kan virke meget løst, men det samler sig ved tilberedning.
Kulmulen er især en delikatesse i Sydeuropa, men er også de senere år blevet mere værdsat i Danmark. Det er dog fortsat Sydeuropa, der aftager hovedparten af de kulmuler, der landes i Danmark. I Sydeuropa har man desuden tradition for også at spise kulmulens rogn.
Som andre torskefisk kan kulmulen tilberedes på flere forskellige måder. Den er særligt saftig og smagfuld som stegt, grillet eller bagt.
SUNDHED
Kulmulen er en meget mager fisk med kun 0,4 g fedt/100g. Den har et proteinindhold på ca. 16,5g/100g. Til gengæld er den særligt rig på selen, kalium og kalcium.
Læs mere om kulmule her > KEND DIN FISK
Kommentarer og forslag til opskriften