0
Skindstegt kulmulefilet og jordskokke- og æblesalat med peberrod og spinat samt citrontimiankartofler

Skindstegt kulmulefilet og jordskokke- og æblesalat med peberrod og spinat samt citrontimiankartofler

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
40 minutter
Opskriftstype:
Hurtige fiskeretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
små kartoflercitrontimian
1 min.
Citron-timiankartofler:

Skyl og halvér kartoflerne, og læg dem i et ovnfast fad med skærefladen opad. Dryp med god olivenolie, og riv citronskal samt finthakkede timianblade over. Krydr med salt og peber, og bag kartoflerne i en 200 grader varm ovn i 30-40 min., til de er møre og gyldne.

citronsukker eller honningolivenolie, ekstra jomfru
2 min.
Dressing:

Rør god olivenolie sammen med masser af revet peberrod, brug en mængde efter din smag. Juster smagen med salt, peber og lidt citronsaft og flydende honning.

jordskokkerbabyspinatrødt æblepeberrodcitron
15 min.
Jordskok/æblesalat:

Skrub eller skræl jordskokkerne grundigt, og skyl æblerne. Skær jordskokkerne på et mandolinjern, eller skær fine skiver med en kniv. Kom jordskokkerne i iskoldt vand i 5-10 min. Skyl spinaten, og tør den i en salatslynge sammen med jordskokkerne. Skær æblerne i tynde både, og pres citronsaft over dem for at undgå, at de bliver brune. Vend det hele sammen med dressingen, og smag til med salt, peber og lidt flydende honning eller sukker. 

kulmulefilet med skind
35 min.
Fisk:

Soigner fisken, og fjern evt. de sidste skæl, hvis der sidder nogen tilbage. Dette gøres nemt ved at skrabe skindet med en kniv fra halen i retning mod hovedet (fra den smalle mod den tykke ende). Lav evt. 2-3 fine ridser i skindsiden med en skarp kniv. Krydr med salt og peber. Steg fisken i 2-3 min. på skindsiden i lidt olie på en varm pande. Læg evt. et par hele upillede hvidløgsfed på panden, hvis du har, og lad dem stege sammen med fisken. Skru ned for blusset, og lad fisken stege videre (stadig på skindsiden), til kødet netop begynder at få en mælkehvid farve. Tilsæt et par små klumper smør, og lad smørret bruse op. Vend fisken og tæl til 10, så er fisken klar til servering.

40 min.
Anretning:

Som vist. 

Bonusinfo

Kend din fisk: Kulmule

GASTRONOMISK

Kulmulens kød er hvidt og meget saftigt og er, sammenlignet med torskens kød, nemmere at holde saftigt ved tilberedning. Det ferske kød kan virke meget løst, men det samler sig ved tilberedning.

Kulmulen er især en delikatesse i Sydeuropa, men er også de senere år blevet mere værdsat i Danmark. Det er dog fortsat Sydeuropa, der aftager hovedparten af de kulmuler, der landes i Danmark. I Sydeuropa har man desuden tradition for også at spise kulmulens rogn.

Som andre torskefisk kan kulmulen tilberedes på flere forskellige måder. Den er særligt saftig og smagfuld som stegt, grillet eller bagt.

SUNDHED

Kulmulen er en meget mager fisk med kun 0,4 g fedt/100g. Den har et proteinindhold på ca. 16,5g/100g. Til gengæld er den særligt rig på selen, kalium og kalcium.

Læs mere om kulmule her > KEND DIN FISK

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?