0
Skindstegt laks med nye gulerødder og kartoffelsalat i bagnèt verd piemontese

Skindstegt laks med nye gulerødder og kartoffelsalat i bagnèt verd piemontese

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Sommer
Tilberedningstid:
35 minutter
Opskriftstype:
Grønne fiskeretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
kartofler
1 min.
Kartofler:

Skyl og skrab kartoflerne - kog dem møre i rigeligt med saltet vand i 15-18 minutter. Kom dem i et dørslag, og lad dem dampe af og køle lidt ned til senere.

ansjosersaltede kapersbredbladet persilleolivenolie, ekstra jomfrueddike
5 min.
Bagnèt verd:

Pil og hak hvidløg.

Skyl persillen og tør den i en salatslynge - hak den groft.

Kom persille og hvidløg i en morter eller blender.

Kør til en glat masse med god olivenolie, lidt af din bedste eddike - gerne en hvidvinseddike, de udvandede kapers og ansjoser (brug også olien fra ansjoserne - den er suveræn!)

Har du lidt daggammelt hvidt brød, kan du med fordel køre lidt af det i massen. Smag til med salt og peber.

15 min.
Gulerødder:

Skyl gulerødderne og skær den grønne top af, lad evt. en smule sidde tilbage. Er de store, deles de på langs. Steg gulerødderne på en pande i lidt smør og olie, til de er møre med bid - krydr med salt og peber og riv evt. lidt citronskal over.

kartofler
25 min.
Kartofler & bagnèt verd

Skær kartoflerne i mindre stykker og vend med bagnèt verd. Smag til med salt og peber og anret i en skål.

ASC laks med skind
30 min.
Laks
Krydr laksen med salt på begge sider. Steg den på skindsiden  i olie/smør på en pande. Steg fisken ved moderat til høj varme i ca. 3-4 min. (afhængig af tykkelse). Vend fisken, når skindet er sprødt og gyldent, og steg derefter i meget kort tid (ca. 1 minut) på den anden side. Krydr med friskkværnet sort peber, og server straks.

Fif: Pas nu på ikke at give laksen for meget. Den smager SÅ meget bedre, hvis den er lidt understegt, i forhold til hvis den får for længe. Vær ikke bange for at servere den med et let "rødt" og saftigt indre.

35 min.
Anretning:

Som vist! 

Bonusinfo

ASC er en globalt anerkendt mærkningsordning, som sikrer, at fiskeopdræt foregår på en sund og ansvarlig måde. ASC-mærkede fisk har gennemgået en streng kontrol af hele forsyningskæden og af arbejdsforholdene ved den enkelte aquakultur. ASC ønsker at sikre forbrugerne et miljøvenligt og socialt ansvarligt valg af opdrættede fiskeprodukter.

 

Bonusinfo

ANSJOSER ALLE KAN LIDE

Delikate ansjoser fra Pujado Solano og Grøndals. Bæredygtige ansjoser fra Spanien er ren umami og sunde fedtsyrer. Traditionelt fisket med netfangst i Biscayen og pakket i BPA-fri dåser.

UMAMIBOMBER SÅ GUDERNE SYNGER

Ansjoserne fra Pujado Solano er en bæredygtig umamibombe. De fede, smagfulde fisk bliver renset, saltet og marineret efter en hemmelig opskrift fra Milagros Solano, en af grundlæggerne af virksomheden. De er mindre salte og mere fyldige end de ansjoser man normalt får, hvilket er en tradition i området, hvor de er fisket og fremstillet. Fiskene er fyldt med sund fiskeolie og omega-3 fedtsyrer, har ingen tungmetaller og den utrolige, balancerede smag skal prøves før, man tror på den. De er perfekte til afrundede og delikate tapenader, som smagssætter i supper og fonde, som en ekstra facet i marinader eller bare direkte på friskt brød.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?