Skyl og skrab kartoflerne - kog dem møre i rigeligt med saltet vand i 15-18 minutter. Kom dem i et dørslag, og lad dem dampe af og køle lidt ned til senere.
Pil og hak hvidløg.
Skyl persillen og tør den i en salatslynge - hak den groft.
Kom persille og hvidløg i en morter eller blender.
Kør til en glat masse med god olivenolie, lidt af din bedste eddike - gerne en hvidvinseddike, de udvandede kapers og ansjoser (brug også olien fra ansjoserne - den er suveræn!)
Har du lidt daggammelt hvidt brød, kan du med fordel køre lidt af det i massen. Smag til med salt og peber.
Skyl gulerødderne og skær den grønne top af, lad evt. en smule sidde tilbage. Er de store, deles de på langs. Steg gulerødderne på en pande i lidt smør og olie, til de er møre med bid - krydr med salt og peber og riv evt. lidt citronskal over.
Skær kartoflerne i mindre stykker og vend med bagnèt verd. Smag til med salt og peber og anret i en skål.
Fif: Pas nu på ikke at give laksen for meget. Den smager SÅ meget bedre, hvis den er lidt understegt, i forhold til hvis den får for længe. Vær ikke bange for at servere den med et let "rødt" og saftigt indre.
Som vist!
ASC er en globalt anerkendt mærkningsordning, som sikrer, at fiskeopdræt foregår på en sund og ansvarlig måde. ASC-mærkede fisk har gennemgået en streng kontrol af hele forsyningskæden og af arbejdsforholdene ved den enkelte aquakultur. ASC ønsker at sikre forbrugerne et miljøvenligt og socialt ansvarligt valg af opdrættede fiskeprodukter.
UMAMIBOMBER SÅ GUDERNE SYNGER
Ansjoser er en umamibombe. De fede og smagfulde fisk er fyldt med sund fiskeolie og omega-3 fedtsyrer, har ingen tungmetaller og den utrolige, balancerede smag skal prøves. De er perfekte til afrundede og delikate tapenader, som smagssætter i supper og fonde, som en ekstra facet i marinader eller bare direkte på friskt brød.
Kommentarer og forslag til opskriften