0
Skindstegt laks med risotto på jordskokker og ristet boghvede

Skindstegt laks med risotto på jordskokker og ristet boghvede

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
35 minutter
Opskriftstype:
Fiskeretter

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter, salater og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten. 

pecorino romanohvidløgbrøndkarseristede boghvedekerner
1 min.
Brøndkarse pesto

 

Rist boghvedekerner på en tør pande, til de er gyldne. Pluk brøndkarse, og pil og hak hvidløg.

Brug halvdelen af boghvedekerner, halvdelen af brøndkarsen, halvdelen af hvidløg og halvdelen af pecorinoen, og giv det en tur i en minihakker. Tilsæt lidt salt og peber og 2-3 spsk. olivenolie pr. pers.

jordskokkerroséløgcitron
10 min.
Risotto del 1 (forberedelse)

Hak løg fint. Skræl og skær jordskokker ud i små stykker på ca. 5 x 5 mm. Riv skallen og pres saften af citronen.

Arborio risottorispecorino romanocreme fraiche 18%citron
15 min.
Risotto del 2 (tilberedningen)

Rist jordskokker af i en tykbundet gryde i halvt smør/halvt olivenolie, til de er gyldne. Krydr med salt og peber.

Tilsæt de hakkede løg og resten af hvidløget og sautér i et par min. til de er klare, uden at de har taget farve.

Tilsæt skyllede risottoris, og lad dem sautere med i 1 min.

Tilsæt evt. 1-2 dl tør hvidvin (kan erstattes af vand), og lad væsken koge næsten væk. Reducér varmen, så risene netop simrer.

Hæld kogende vand (el. tynd bouillon) på lidt ad gangen, mens du rører. I første omgang skal du tilsætte vand/bouillon til lige lidt over risene.

Lad risene absorbere næsten al væden, før der tilsættes mere. Fortsæt med at spæde til med væde, indtil risene er møre, men stadig har lidt bid. Det tager 15-18 min. (risottoen må gerne være lind og ikke tør).

Tag risottoen af varmen, og rør creme fraiche og revet pecorino i (gem lidt pecorino til anretning).

Smag til med salt, peber og lidt citronsaft og -skal. Risottoen skal være cremet og våd i konsistensen. Tilsæt eventuelt lidt mere væde for at justere konsistensen.

Læg låg på gryden, og lad risene trække i 3-4 min., mens du steger fisken.

laks - skagen salmon, ASC
30 min.
Fisk

Krydr fisken med salt og peber kun på kødsiden. Steg den i 2-3 min. på skindsiden i lidt neutral olie på en varm pande.

Skru ned for blusset, og lad fisken stege videre (stadig på skindsiden). Tilsæt evt. lidt smør til panden og steg videre i 1-2 min. Vend fisken, krydr med salt og peber, og drypsteg i 1-2 min. så er fisken klar til servering.

pecorino romanoristede boghvedekerner
35 min.
Anretning

Som vist på billedet med det sidste brøndkarse og pecorino samt drysset med de sidste boghvedekerner og lidt fintrevet citronskal over.

Velbekomme!

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

- Stærk, dansk & velsmagende

Vi er glade og super-stolte over at være udvalgt som en af de allerførste til at sælge den nye unikke og bæredygtigt opdrættede laks fra Skagen Salmon. Laksene har hele deres levetid levet i et landbaseret anlæg i Skagen hvor de har svømmet i modstrøm, præcis som de vilde laks gør det. Det har gjort laksen stærk, givet kødet en fast struktur og en intramuskulær fedtmarmorering der gør den super saftig og velsmagende. Derudover har laksen et generelt meget lavere fedtindhold end traditionelt opdrættede laks.

Den bæredygtige opdrætsmetode er ASC certificeret (opdrætsfiskenes pendant til MSC)

"Skagen Salmons laks smager simpelthen skide godt! Smag, struktur og saftighed er jo som vildlaks" Siger Huskokken Jacob begejstret! 

Bonusinfo

Pecorino Romano D.O.P er fremstillet af fåremælk i den Italienske region Roma.

Pecorino er med sin grynede konsistens meget anvendt i madlavning som riveost, smagen adskiller sig fra parmesan ved at være mere karakteristisk, salt og mere smagfuld.

Fantastisk på frisk pasta - hen over en pizza, i en salat eller blot som et stykke ost med brød.

Pecorino Romano modnes fra 4 måneder til et år.