0
Skindstegt hvilling/kuller med salat af perlespelt, tangpesto og hytteost – dertil hjertesalat med pecorino romano

Skindstegt hvilling/kuller med salat af perlespelt, tangpesto og hytteost – dertil hjertesalat med pecorino romano

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Hurtige fiskeretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
perlespelthvidløg
1 min.
Perlespelt:

Kog speltkernerne med hele pillede hvidløgsfed i rigeligt letsaltet vand i 15 minutter. Kom dem i en sigte, og lad dem dryppe af og afkøle til senere.

pecorino romanotangpestohytteostperlespelt
20 min.
Salat af perlespelt, tangpesto og hytteost

Rør hytteost og tangpesto sammen, og smag til med salt og peber og lidt  fintrevet ost (gem lidt til pynt). Vend med de kogte letafkølede speltkerner, mos de kogte hvidløgsfed og rør dem med i salaten.

kullerfilet med skind
25 min.
Fisk:

Start med at sikre dig, at alle skæl er fjernet fra fisken. Dette er vigtigt, hvis du ønsker at spise det skønne og velsmagende skind. Undlad blot dette punkt, hvis du alligevel bare trækker skindet af. Skællene kan nemt skrabes af med en kniv. (Gør det i køkkenvasken, da det godt kan svine lidt). Soigner fisken, del den i mindre stykker og lav 2-3 fine rids i skindsiden på hvert stykke med en skarp kniv. Krydr med salt (se video ovenover)og peber. Steg fisken i 2-3 min. på skindsiden i lidt olie på en varm pande. Skru ned for blusset, og lad fisken stege videre (stadig på skindsiden), til kødet netop begynder at få en mælkehvid farve, og skindet er sprødt og gyldent. Tilsæt et par små klumper smør, og lad smørret bruse op. Vend fisken, tæl til 10, og så er fisken klar til servering.

30 min.
Anretning

Som vist på billedet drysset med det sidste ost revet over halverede hjertesalater, og dryp med lidt god olie, citronsaft og -skal.

Bonusinfo

Kend din fisk: Kuller

GASTRONOMISK

Kullerens kød er hvidt, magert og oftest mere fast end torskens. Den spisemæssige højsæson er størst i efterårsmånederne. Herhjemme har den særligt været saltet og tørret som klipfisk, og nogle steder desuden røget. Man vil i de fleste retter kunne erstatte kuller med torsk, lange, kulmule eller lyssej, og den kan som torsk tilberedes på mange måder - pocheret, dampet, bagt og stegt i smør.

Kulleren er meget populær i Storbritannien, hvor den både spises koldrøget som Finnan haddie og varmrøget som Arbroath smokie. Kuller er desuden en af de foretrukne fisk til fish & chips.

SUNDHED

Kulleren er en mager fisk med kun ca. 1g fedt/100 g. Proteinindholdet er ca. 19g/100 g. Den er særligt rig på selen, der styrker vores immunforsvar og hos mænd sætter sædproduktionen op.

Læs mere om kuller her > KEND DIN FISK

Bonusinfo

Pecorino Romano D.O.P er fremstillet af fåremælk i den Italienske region Roma.

Pecorino er med sin grynede konsistens meget anvendt i madlavning som riveost, smagen adskiller sig fra parmesan ved at være mere karakteristisk, salt og mere smagfuld.

Fantastisk på frisk pasta - hen over en pizza, i en salat eller blot som et stykke ost med brød.

Pecorino Romano modnes fra 4 måneder til et år.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?