0
Skindstegt laks med sambhar - stegte nye løg og romanesco

Skindstegt laks med sambhar - stegte nye løg og romanesco

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Basmatiris: Kom risene i en sigte og skyl dem grundigt under rindende vand i 2-3 minutter. Kog 3 dl vand (pr pose ris) op med 1 tsk. salt. Tilsæt de skyllede og drænede ris, og når vandet igen koger røres en gang i risene og der skrues ned så de netop simrer (2-3 stykker). Kog risene under låg i ca. 10-12 minutter til alt vandet er optaget i risene. Sluk og lad risene hvile under låg i 10-12 minutter – slå dem løse med en gaffel og server straks.

Sambhar stegte grøntsager: Soigner og skyl romanesco, peberfrugt og løg (gem lidt af løgtoppene til pynt!). Del romanesco i buketter, skær peberfrugten i tern af 1 x 1 cm og del løgene i både. Pil og finthak hvidløg - rist dem på en pande i lidt neutral olie uden de tager farve - tilsæt nu løg, peberfrugt og romanesco samt sambhar (brug det varsomt - det er stærkt!) og rist igennem et par minutter - kom kokoscremen på og tilsæt 2-4 spsk. vand - kog ind til vandet er næsten fordampet. Vend med plukket hakket persille.

Laks (se video ovenover): Krydr laksen med lidt sambhar og salt på begge sider. Steg på skindsiden i olie/smør på en pande. Steg fisken ved moderat til høj varme i ca. 3-4 min. (afhængig af tykkelse). Vend fisken når skindet er sprød og gyldent og steg derefter i meget kort tid (ca. 1 minut) på den anden side. Krydr med friskkværnet sort peber og server straks.

Fif: Pas nu på ikke at give laksen for meget - den smager SÅ meget bedre, hvis den er lidt understegt i forhold til, hvis den får for længe - vær ikke bange for at servere den med et let "rødt" og saftigt indre!

Anretning: Som vist på billedet – pynt med lidt fintsnittet løgtoppe og server med de kogte ris

Mere om Sambhar: Denne karry er traditionelt brugt til at lave en elegant og sund dhal i det sydlige Indien, men bruges også til at lave karryretter med fisk.

Sambhar indeholder: Spidskommen, koriander, sort peber, sennepsfrø, bukkehornsfrø, chilipulver, asafoetida og gurkemeje.

ASC er en globalt anerkendt mærkningsordning, som sikrer, at fiskeopdræt foregår på en sund og ansvarlig måde. ASC-mærkede fisk har gennemgået en streng kontrol af hele forsyningskæden og af arbejdsforholdene ved den enkelte aquakultur. ASC ønsker at sikre forbrugerne et miljøvenligt og socialt ansvarligt valg af opdrættede fiskeprodukter.

Bonusinfo

ASC er en globalt anerkendt mærkningsordning, som sikrer, at fiskeopdræt foregår på en sund og ansvarlig måde. ASC-mærkede fisk har gennemgået en streng kontrol af hele forsyningskæden og af arbejdsforholdene ved den enkelte aquakultur. ASC ønsker at sikre forbrugerne et miljøvenligt og socialt ansvarligt valg af opdrættede fiskeprodukter.

 

Bonusinfo

Asafoetida giver denne højtelskede blanding sin umiskendelige hvidløgsagtige grundtone, mens ​​tamarind giver det skarpe, citrusinput.

Sambhar er traditionelt brugt til at lave en elegant og sund dhal i det sydlige Indien, men kan også bruges til at lave karryretter med fisk.

Sambhar indeholder: Spidskommen, koriander, sort peber, sennepsfrø, bukkehornsfrø, chilipulver, asafoetida, tamarind og gurkemeje.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?