0

Skindstegt laks og speltsalat med nye løg, avokado, tahin og koriander

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Hurtige fiskeretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Start med at læse hele opskriften grundigt igennem først!

  1. Start med at skylle alle grøntsager i koldt vand.
  2. Kom et par skefulde god olivenolie i en gryde, og varm op til medium varme. Kom perlebyg i, og rist dem et par minutter, til de er gyldne. Dæk med vand, tilsæt lidt salt, og lad dem simre under låg, til de er møre. Kom dem i en sigte og lad dem dryppe af.
  3. Rør en dressing af yoghurt, tahin, citronsaft og hakket hvidløg. Smag den til med salt, peber samt lidt sukker.
  4. Skær agurk og avocado i små tern, og pluk salaten i mundrette bidder.
  5. Pluk og hak mynte.
  6. Vend de kogte, let afkølede perlebyg sammen med dressing, mynte og grøntsager.
  7. Snit forårsløg fint, og top salaten med det.
  8. Soigner fisken, og del den i portionsstykker.
  9. Krydr fisken med salt og peber på begge sider.
  10. Steg fisken i 2-3 minutter på skindsiden i lidt olie på en varm pande. Læg gerne et let pres på fisken de første ca. 30 sekunder, evt. med en tallerken. Dette forhindrer, at fisken buer/trækker sig sammen, og dermed opnår du det sprødeste skind.
  11. Skru ned for blusset, og lad fisken stege videre på skindsiden, til kødet netop begynder at få en mælkehvid farve.
  12. Tilsæt et par små klumper smør, og lad det bruse op.
  13. Vend fisken og tæl til 10 - VOILA - nu er fisken klar til servering.
Anretning

Som vist på billedet.

Bonusinfo

ASC er en globalt anerkendt mærkningsordning, som sikrer, at fiskeopdræt foregår på en sund og ansvarlig måde. ASC-mærkede fisk har gennemgået en streng kontrol af hele forsyningskæden og af arbejdsforholdene ved den enkelte aquakultur. ASC ønsker at sikre forbrugerne et miljøvenligt og socialt ansvarligt valg af opdrættede fiskeprodukter.

 

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?