0

Skindstegt letkrydret fjæsing/knurhane på salat af bagte rødbeder, quinoa og kikærter med krydderurter, feta og tranebær

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Salat: Skræl rødbederne, skær dem i mundrette bidder og vend dem sammen med olie, salt og peber. Bred dem ud på en bageplade og bag i en 175 grader varm ovn i 35-45 min. til de er møre. Kog imens quinoaen (gerne flerfarvet; rød, hvid, sort) i letsaltet vand som anvist på emballagen. Pluk og hak persille og mynte og dræn kikærterne. Dressing: Pisk saften af ½ citron, ahornsirup (eller en lys sirup) og 2 spsk. olie sammen og smag til med mere citronsaft, salt og peber. Kom de varme rødbedetern i en skål og vend halvdelen af dressingen deri. Vend quinoa, kikærter, krydderurter, tranebær og fetatern sammen med resten af dressingen og smag til. Anret salaten på et flot flad fad, fordel rødbederne oven på – eller saml dem i midten – og server.

Fisk: Skrab skindet fri for evt. skæl, dup fisken tør på begge sider og lav to ridser i skindet på hver filet. Bland spidskommen, koriander, ingefær, salt og peber sammen og drys et tyndt lag på kødsiden af fileterne. Varm lige dele smør og olie på en pande og lad det bruse af. Læg fileterne på med skindsiden nedad og steg i 3-5 min. til skindet er gyldent og sprødt. Vend fileterne, steg videre i 1 minut og server.

Server sammen med en sprød grøn salat, tzatziki og godt brød.

Kommentarer og forslag til opskriften