0
Skindstegt lime-kulmule og ristet majs-salsa med blommetomater og Kota

Skindstegt lime-kulmule og ristet majs-salsa med blommetomater og Kota

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Hurtige fiskeretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
kulmulefilet med skindmajskolberKotaforårsløglimebrune ris
1 min.
Klargøring

Risene sættes over at koge efter anvisningen på pakken.

Fisken duppes tør, og der rives lidt limeskal hen over kødsiden sammen med salt og peber.

Majskernerne skæres fra kolberne, og gemmes til senere.

Tomaterne deles i halve eller kvarte, alt efter hvor store de er.

Forårsløgene snittes fint. Del dem i to bunker: en med den hvide del, og en med den grønne del.

Kotaen smuldres mellemfint med fingrene.

majskolbersmå tomater på stilk, f.eks cherry, blomme eller cocktailforårsløglidt sukkersalt & pebergod olie
15 min.
Salsa

Majskernerne steges på en tør pande ved meget hård varme. Brug den pande, du vil bruge til fisken senere.

Når majsene begynder at branke let - de må gerne få sorte pletter hist og her - hældes det hvide af forårsløgene i panden sammen med tomaterne, 1 spsk god olie og 1 spsk (ris)eddike pr person. 
Lad det koge/stege, indtil eddiken er helt væk, og smag til med salt, et nip sukker og peber.

Salsaen hældes over i en skål, og halvdelen af de grønne forårsløg vendes ned i den. 

 

kulmulefilet med skind
25 min.
Fisken

Panden vaskes af, og varmes op igen med en lille bundskjuler olie på.

Fisken steges på skindsiden, til skindet er sprødt og gyldent i omkring 3-5 minutter. Så vendes fisken, og steges 30-45 sek på kødsiden, og så er den færdig. Lad fisken stå på panden og trække et par minutter.

30 min.
Anretning

Fisken anrettes på et fad, og salsaen fordeles hen over.
Dryp med olivenolie, og drys med Kotaen og resten af de grønne forårsløgtoppe.

Risene severes til fisken.

~Velbekomme~

 

 

Bonusinfo

Kend din fisk: Kulmule

GASTRONOMISK

Kulmulens kød er hvidt og meget saftigt og er, sammenlignet med torskens kød, nemmere at holde saftigt ved tilberedning. Det ferske kød kan virke meget løst, men det samler sig ved tilberedning.

Kulmulen er især en delikatesse i Sydeuropa, men er også de senere år blevet mere værdsat i Danmark. Det er dog fortsat Sydeuropa, der aftager hovedparten af de kulmuler, der landes i Danmark. I Sydeuropa har man desuden tradition for også at spise kulmulens rogn.

Som andre torskefisk kan kulmulen tilberedes på flere forskellige måder. Den er særligt saftig og smagfuld som stegt, grillet eller bagt.

SUNDHED

Kulmulen er en meget mager fisk med kun 0,4 g fedt/100g. Den har et proteinindhold på ca. 16,5g/100g. Til gengæld er den særligt rig på selen, kalium og kalcium.

Læs mere om kulmule her > KEND DIN FISK

Bonusinfo

Kota er fremstillet af økologisk komælk, fra Østjylland. Mælken kommer fra omkringliggende økologiske gårde, hvor køerne går frit ude og inde. Osten er en fetatype, som fremstilles i små ostekar og håndfyldes i formene og vendes, hvor håndværket spiller en vigtig rolle. Herefter saltes osten i et døgn og emballeres i sin egen saltlage. Smagen af komælk giver en frisk karakter og syre. Osten har en flot rund smag og en cremet konsistens.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?