Risene sættes over at koge efter anvisningen på pakken.
Fisken duppes tør, og der rives lidt limeskal hen over kødsiden sammen med salt og peber.
Majskernerne skæres fra kolberne, og gemmes til senere.
Tomaterne deles i halve eller kvarte, alt efter hvor store de er.
Forårsløgene snittes fint. Del dem i to bunker: en med den hvide del, og en med den grønne del.
Kotaen smuldres mellemfint med fingrene.
Majskernerne steges på en tør pande ved meget hård varme. Brug den pande, du vil bruge til fisken senere.
Når majsene begynder at branke let - de må gerne få sorte pletter hist og her - hældes det hvide af forårsløgene i panden sammen med tomaterne, 1 spsk god olie og 1 spsk (ris)eddike pr person.
Lad det koge/stege, indtil eddiken er helt væk, og smag til med salt, et nip sukker og peber.
Salsaen hældes over i en skål, og halvdelen af de grønne forårsløg vendes ned i den.
Panden vaskes af, og varmes op igen med en lille bundskjuler olie på.
Fisken steges på skindsiden, til skindet er sprødt og gyldent i omkring 3-5 minutter. Så vendes fisken, og steges 30-45 sek på kødsiden, og så er den færdig. Lad fisken stå på panden og trække et par minutter.
Fisken anrettes på et fad, og salsaen fordeles hen over.
Dryp med olivenolie, og drys med Kotaen og resten af de grønne forårsløgtoppe.
Risene severes til fisken.
~Velbekomme~
Kota er fremstillet af økologisk komælk, fra Østjylland. Mælken kommer fra omkringliggende økologiske gårde, hvor køerne går frit ude og inde. Osten er en fetatype, som fremstilles i små ostekar og håndfyldes i formene og vendes, hvor håndværket spiller en vigtig rolle. Herefter saltes osten i et døgn og emballeres i sin egen saltlage. Smagen af komælk giver en frisk karakter og syre. Osten har en flot rund smag og en cremet konsistens.
Kundekommentarer ()