0
Bagt mørksej med salat af blomkål, mango & kartofler krydret med chaat masala, parmesan & koriander

Bagt mørksej med salat af blomkål, mango & kartofler krydret med chaat masala, parmesan & koriander

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
35 minutter
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Mørksej, Mælk

Fremgangsmåde

mangochaat masalablomkålkartoflerkorianderparmigiano reggiano (Parmesan)
Blomkål-kartoffelsalat:

Skyl kartoflerne rene for evt. jord. Kog dem derefter møre i rigeligt, letsaltet vand med skrællen på. Damp dem af, og afkøl dem let. Pil dem, og skær dem i tern. Soigner imens kålen, og riv det groft på et rivejern ned i en skål, så du får små "gryn". Skyl citronen og riv skallen fint, og vend den i sammen med citronsaft. Skyl og pluk koriander, hak det groft og bland det i salaten sammen med revet parmesan (gem lidt til anretningen) og generøse mængder af din bedste olivenolie. Skræl og skær mango i tern. Vend det hele sammen med de kogte kartofler, og smag til med chaat masala (du skal bruge omtrent det halve her) samt salt og peber og en lille smule honning/sukker.

mørksejfilet uden skind
Fisk:
Del fisken i portionsstykker og vend dem med det sidste krydderi samt salt og peber. Dryp med lidt god olivenolie. Kom stykkerne i et ovnfast fad med lidt olivenolie i bunden. Sæt fadet i en 160 grader forvarm ovn i ca. 10-12-min. 
parmigiano reggiano (Parmesan)
Anretning:

Som vist på billedet. Riv evt. lidt parmesan over ved bordet.

Bonusinfo

Chaat Masala bruges i mange krydrede retter i Indien og Pakistan. Chaat Masala drysses ofte på frugt, æg, toasts og salater i Indien. Gadesælgere blander typisk deres egen Chaat Masala, som så drysses på friskskåret frugt eller friske grøntsager.

Chaat Masala indeholder: Mangopulver, havsalt, kala namak, spidskommen, koriander, sumak, peber og stærk paprika.

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?