0
Bagt mørksej med salat af blomkål, mango & kartofler krydret med chaat masala, parmesan & koriander

Bagt mørksej med salat af blomkål, mango & kartofler krydret med chaat masala, parmesan & koriander

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
35 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

mangochaat masalablomkålkartoflerkorianderparmigiano reggiano (Parmesan)
Blomkål-kartoffelsalat:

Skyl kartoflerne rene for evt. jord. Kog dem derefter møre i rigeligt, letsaltet vand med skrællen på. Damp dem af, og afkøl dem let. Pil dem, og skær dem i tern. Soigner imens kålen, og riv det groft på et rivejern ned i en skål, så du får små "gryn". Skyl citronen og riv skallen fint, og vend den i sammen med citronsaft. Skyl og pluk koriander, hak det groft og bland det i salaten sammen med revet parmesan (gem lidt til anretningen) og generøse mængder af din bedste olivenolie. Skræl og skær mango i tern. Vend det hele sammen med de kogte kartofler, og smag til med chaat masala (du skal bruge omtrent det halve her) samt salt og peber og en lille smule honning/sukker.

mørksejfilet uden skind
Fisk:
Del fisken i portionsstykker og vend dem med det sidste krydderi samt salt og peber. Dryp med lidt god olivenolie. Kom stykkerne i et ovnfast fad med lidt olivenolie i bunden. Sæt fadet i en 160 grader forvarm ovn i ca. 10-12-min. 
parmigiano reggiano (Parmesan)
Anretning:

Som vist på billedet. Riv evt. lidt parmesan over ved bordet.

Bonusinfo

Kend din fisk: Mørksej 

GASTRONOMISK

Kødet på en mørksej har et svagt gråt-rosa skær. Det er magert, og har en lidt kraftigere og mere markant smag end lyssejen. Den er særligt god som stegt, grillet, paneret eller bagt, og kan som andre torskefisk koges og dampes, omend knap så udbredt til pochering eller kogning. Den egner sig til gengæld rigtigt godt til fiskefars. 

Den fiskes og spises hele året, men kvaliteten topper i 2. halvdel af året, fra juni til december.

SUNDHED

Mørksejen er en meget mager fisk og fedtprocenten er på beskedne 0,3 gram pr. 100 gram. Den har til gengæld et højt indhold af jod og kalium, hvor sidstnævnte ligger på ca. 440 mg/100 g. Den har et proteinindhold på ca. 19,3 g/100 gram.

Læs mere om mørksej her > KEND DIN FISK

Bonusinfo

Chaat Masala bruges i mange krydrede retter i Indien og Pakistan. Chaat Masala drysses ofte på frugt, æg, toasts og salater i Indien. Gadesælgere blander typisk deres egen Chaat Masala, som så drysses på friskskåret frugt eller friske grøntsager.

Chaat Masala indeholder: Mangopulver, havsalt, kala namak, spidskommen, koriander, sumak, peber og stærk paprika.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?