Pil skalotteløg. (gem et par stykker til saucen) Skyl dem grundigt, og læg dem i en bredbundet gryde med en god klat smør og 1 dl vand. Krydr med salt og lidt sukker (i forholdet 1 til 2), og kog løgene under låg i 8-10 min., til vandet næsten er fordampet. Fjern låget, og lad løgene glasere i det tilbageværende smør. Drys med hakket kørvel.
Halver kartoflerne, og skyl dem grundigt. Vend dem med lidt olivenolie, salt og peber, og bag dem i ca. 30 min. i en 225 grader varm ovn på bagepapir i et ovnfast fad.
Skær de sidste skalotteløg og rød peber i små tern, og sautér dem i lidt smør. Tilsæt kapers, evt. en skvat hvidvin hvis du har (det er ikke vigtigt men smager godt) og piskefløde, og kog ind til en passende konsistens. Pisk koldt smør i, og smag til med salt, peber, citronsaft og lidt revet citronskal.
Skær fisken i portionsstykker, og lav evt. 2-3 fine rids i skindsiden med en skarp kniv. Krydr med salt og peber, og steg fisken i 2-3 min. på skindsiden i lidt olie på en varm pande. Skru ned for blusset, og lad fisken stege videre (stadig på skindsiden), til kødsiden netop begynder at få en mælkehvid farve. Tilsæt evt. et par små klumper smør til panden, og lad det bruse op. Vend fisken, og tæl til 10, så er fisken klar til servering.
Som vist på billedet!
Kundekommentarer ()