0
Skindstegt torsk med orecchiette med hasselnødder, parmesan & palmekål

Skindstegt torsk med orecchiette med hasselnødder, parmesan & palmekål

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Italiensk
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Durumhvedemel

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter, salater og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

OBS: Læs opskriften grundigt igennem inden du går i gang & find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

palmekålhasselnøddekernerpeperoncino chili, hel & tørrethvidløgparmigiano reggiano (Parmesan)basilikum
1 min.
Forberedelse:

Det er en god idé at starte med at gøre alle ingredienserne klar og komme dem i små skåle hver for sig. Husk at sætte en gryde med vand over kog til pastaen. Husk vandet skal smage af salt som middelhavet.

  1. Hak hasselnødder
  2. Pil og hak hvidløg
  3. Skær den tørrede peperocini chili i små stykker
  4. Pluk og hak basilikum - gem lidt til pynt
  5. Skyl og skær palmekål i mindre stykker
  6. Riv parmesanen fint
orecchiette pastaparmigiano reggiano (Parmesan)basilikumpalmekålhasselnøddekernerpeperoncino chili, hel & tørrethvidløg
15 min.
Orecchiette:

Kom en generøs mængde god olivenolie (1 spsk. pr. person) i en sautérpande, og kom hvidløg og peperocini på. Rist igennem ved medium varme, til hvidløgene lige netop begynder at blive let gyldne. Mængden af peperocini er en smagssag, men retten må godt have lidt  bid. Tilsæt hasselnødder, og lad dem stege med i 1 minut under omrøring. Kom de skårne palmekål på, og rist igennem i 2-3 min. Smag til med salt og godt med sort peber.

Kog imens pastaen i rigeligt godt saltet vand, så den ikke klistrer sammen. Pastaen skal kun koge i 2-3 min. 

Kom pastaen over på panden med palmekål, og vend det hele rundt med revet parmesan (gem lidt til pynt) og hakket basilikum.

torskefilet med skind
25 min.
Fisk:

Soigner fisken, og del den i portionsstykker. Krydr fisken med salt og peber på kødsiden - ikke på skindet! Steg fisken i 2-3 min. på skindsiden i lidt olie på en varm pande. Læg gerne et let pres på fisken de første ca. 30 sekunder, evt. med en tallerken. Dette forhindrer, at fisken buer/trækker sig sammen, og dermed opnår du det sprødeste skind. Skru ned for blusset, og lad fisken stege videre på skindsiden, til kødet netop begynder at få en mælkehvid farve. Tilsæt et par små klumper smør, og lad det bruse op.

Vend fisken, og tæl til 10. VOILA - nu er fisken klar til servering.

30 min.
Anretning:

Som vist på billedet. 

Bonusinfo

Bonusinfo om orecchiette pasta:

Navnet betyder oversat fra italiensk ”små ører” og hentyder til formen på pastaen. Orecchiette er en type pasta, som bruges især i den italienske region Puglia, men også andre dele af det sydligste Italien.

Brug af orecchiette kan følges helt tilbage som egnsret i Puglia omkring byen Bari til før 500 tallet. Der er fundet et dokument fra slutningen af 500 tallet vedr. en pige, som skulle overtage faderes bageri, og hvor de fremhæver hendes fremragende evner til at lave Orecchiette. Når de håndlaves, er det tommelfingeren, som laver den karakteristiske form, som er dejligt velegnet til at gemme/samle ekstra pastasauce inde i. De typiske egnsretter i Bari laves med især cime di rapa (toppe af unge majroer) eller med blomkål, broccoli og andre grøntsager. Men i andre dele af Syditalien også med tomatsauce.

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?