0
Skindstegt lyssej med små rødløg samt kapers- og pebersauce

Skindstegt lyssej med små rødløg samt kapers- og pebersauce

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
45 minutter
Opskriftstype:
Fiskeretter
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Lyssej, Fløde, Mælk, Sulfitter

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
små rødløg i posekørvelsaltsukkersmør
1 min.
Små rødløg:

Pil de små rødløg. Skyl dem grundigt, og læg dem i en bredbundet gryde med en god klat smør og 1 dl vand. Krydr med salt og lidt sukker (i forholdet 1 til 2), og kog løgene under låg i 8-10 min., til vandet næsten er fordampet. Fjern låget, og lad løgene glasere i det tilbageværende smør. Drys med hakket kørvel.

små kartoflersaltsort peberolivenolie, ekstra jomfru
5 min.
Kartofler:

Halver kartoflerne, og skyl dem grundigt. Vend dem med lidt olivenolie, salt og peber, og bag dem i ca. 30 min. i en 225 grader varm ovn på bagepapir i et ovnfast fad.

rød peberfrugtrødløgkapersfløde 38% (piskefløde)citronhvidvinsmør
10 min.
Kapers- og pebersauce:

Skær rødløg og rød peber i små tern, og sautér dem i lidt smør. Tilsæt kapers, evt. en skvat hvidvin hvis du har (det er ikke vigtigt men smager godt) og piskefløde, og kog ind til en passende konsistens. Pisk koldt smør i, og smag til med salt, peber, citronsaft og lidt revet citronskal.

lyssejfilet med skind
35 min.
Fisk:

Skær fisken i portionsstykker, og lav evt. 2-3 fine rids i skindsiden med en skarp kniv. Krydr med salt og peber, og steg fisken i 2-3 min. på skindsiden i lidt olie på en varm pande. Skru ned for blusset, og lad fisken stege videre (stadig på skindsiden), til kødsiden netop begynder at få en mælkehvid farve. Tilsæt evt. et par små klumper smør til panden, og lad det bruse op. Vend fisken, og tæl til 10, så er fisken klar til servering.

45 min.
Anretning:

Som vist på billedet!

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?