0

Skindstegt lyssej og jordskok/æblesalat med peberrod og spinat samt citronkartofler

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Lyssej: Skær fisken i portionsstykker og lav 2-3 fine rids i skindsiden med en skarp kniv. Krydr med salt og peber og steg fisken i 2-3 min. på skindsiden i lidt olie på en varm pande. Skru ned for blusset og lad fisken stege videre (stadig på skindsiden) til kødsiden netop begynder at få en mælkehvid farve. Tilsæt evt. et par små klumper smør til panden og lad det bruse op. Vend fisken og tæl til 10 - så er fisken klar til servering.

Jordskok/æblesalat: Rist mandlerne på en tør pande, drys dem med lidt fint salt og lad dem afkøle. Skrub eller skræl jordskokkerne grundigt og skyl æblerne. Skær jordskokkerne på et mandolinjern eller skær fine skiver med en kniv. Kom jordskokkerne i iskoldt vand i 5-10 min. Skyl spinaten og tør den i en salatslynge sammen med jordskokkerne. Skær æblerne i tynde både og pres citronsaft over dem for at undgå, at de bliver brune.

Dressing: Rør de to slags sennep og god olivenolie sammen med masser af revet peberrod - mængde efter din smag. Juster smagen med salt, peber og lidt citronsaft. Vend jordskokker, æbler og spinat sammen med fintsnittede rødløg og dressingen. Drys salaten med de ristede mandler og riv evt. lidt ekstra peberrod over.

Citronkartofler: Skyl og halvér kartoflerne, læg dem i et ovnfast fad med skærefladen opad, dryp med god olivenolie og riv citronskal samt finthakkede timianblade over. Krydr med salt og peber og bag kartoflerne i en 200 grader varm ovn i 30-40 min. til de er møre og gyldne.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?