0
Skindstegt makrel/kuller med stegt blomkål & lun kartoffelsalat

Skindstegt makrel/kuller med stegt blomkål & lun kartoffelsalat

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår, Sommer
Tilberedningstid:
35 minutter
Opskriftstype:
Fiskeretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter, salater og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

OBS: Læs opskriften grundigt igennem inden du går i gang & find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

rød peberfrugtromesco krydderitomaterhvidløg
1 min.
Romescosauce

Skyl og skær peberfrugt og tomat i tern på ca. 1 x 1 cm. Pil hvidløget, og skær det i tynde skiver. Rist hvidløg i generøse mængder af en god olivenolie, til de bliver gyldne uden at branke. Tilsæt peberfrugt, og sautér ved jævn varme uden de tager farve, men bliver møre og søde. Tilsæt lidt lys eddike og romescokrydderiet (PAS PÅ, DET ER STÆRKT!) og lad det hele simre sammen i ca. 15 min under låg (tilsæt evt. lidt vand, efterhånden som væden fordamper). Når det meste af væden er kogt ind, og peberfrugterne er helt møre, tilsættes tomater, og det hele blendes sammen med et par skefulde olivenolie. Blend i en foodprocessor eller brug en stavblender. Blend kun, til du har en rustik, men dog forholdsvis homogen, masse. Smag til med salt og peber og lidt sukker.

kartoflerkapers
10 min.
Kartoffelsalat

Skrab og skyl kartoflerne. Kog dem møre i rigeligt, godt saltet vand. Lad dem dampe godt af i et dørslag, og lad dem køle let af. Skær dem i skiver, og vend dem med den lune romescosauce og hakkede kapers.

blomkål
15 min.
Blomkål
Fjern de yderste blade, og skær derefter kålen i buketter. Del evt. de største buketter i mindre stykker. Skyl dem grundigt i koldt vand, og afdryp for vand. Varm en pande op ved middelhøj varme. Tilsæt lidt god olivenolie og en generøs klump smør, og steg kålen i 3-4 min på hver side. Kålen skal have en mørk gylden overflade og være blød i midten. Man kan med fordel stege med låg på for hurtigere tilberedning. Krydres med salt og masser af sort peber.
makrelfilet med skind
25 min.
Skindstegt fisk

Hvis du modtager makrel: Rids fileterne med 2-3 snit på skindsiden. Dette bevirker, at fileterne ikke krøller så meget, når (se video ovenover) de steges eller grilles. Skær evt. den lille bræmme af ben væk (se video ovenover) der sidder i fileten. Det gøres nemt med et lille snit på hver side af benene lige ned til skindet uden at skære igennem. Nu kan bræmmen af ben rykkes forsigtigt af. Krydr med salt og peber på kødsiden. Er fileterne små forsvinder de små ben under stegning.

Steg fisken gy (se video ovenover)lden på skindsiden på en varm pande i ca. 2-3 min. - kun på skindsiden, til den er næsten gennemstegt. Vend fisken og tæl til 10 - VOILÀ - nu er den klar!

35 min.
Anretning

Som vist på billedet.

Bonusinfo

Romescokrydderi indeholder:

30% sød paprika, 20% mandler, 10% hasselnødder, 15% bitter røget paprika, 20% urtebouillon, 2% cayenne, 2% chili flager, 1% safran

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?