Stuvning: Kog kartoflerne møre i letsaltet vand og pil dem. Snit porrerne i tynde strimler og skyl dem grundigt i koldt vand. Smelt 1 spsk. smør på en pande og sauter porrerne heri uden de tager farve. Tilsæt fløden, krydr med salt og peber og kog det ind til en cremet, men ikke for tyk konsistens. Skær kartoflerne i skiver, vend dem i stuvningen og varm igennem. Smag til med salt og peber.
Ærter: Skær baconen i tynde strimler på tværs og rist dem næsten sprøde i en lille gryde. Hak løget i mellemstore tern og kom dem i gryden – sauter i yderligere 3-4 min. til løgene er klare, men uden at have taget farve. Tilsæt ærterne (brug ekstra fine ærter – de er mest søde og ikke melede), krydr med salt og peber og varm det hele forsigtigt igennem.
Fisk: Del fisken i portionsstykker og krydr med salt og peber. Varm olie og 1 spsk. smør op på en pande og lad det bruse af. Læg fisken på med skindsiden nedad og steg den i 4-5 min. Vend den og steg i yderligere 1-2 min. til fisken er gennemstegt.
Anretning: Fordel stuvningen på midten af hver tallerken og læg et stykke fisk ovenpå med skindsiden opad. Fordel ærterne rundt om eller server dem ved siden af sammen med tomatsalat, en grøn salat og godt brød.
Kommentarer og forslag til opskriften