0

Skindstegt multe på selleribisque med krydderurtepesto og råstegte kartoffeltern

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Pesto: Kom pinjekerner, parmesan og hvidløg i en foodprocessor og hak det hele fint. Tilsæt krydderurterne, krydr med lidt salt og peber og sæt maskinen i gang. Tilsæt olie i en tynd stråle til konsistensen er blød og cremet, smag til og opbevar køligt frem til brug.

Selleribisque: Skær den rensede knoldselleri i tern og hak skalotteløg og blegselleri fint. Sauter det i 2 spsk. smør med lidt salt og peber uden det tager farve. Hæld hønsefonden på og lad det koge til sellerien er mør. Blend suppen helt glat, sigt den og smag til med citronsaft, cayennepeber, salt og peber. Varm suppen igennem igen og brug evt. stavblenderen til at skumme suppen op lige inden servering.

Kartofler: Skær kartoflerne i tern på 1 cm og udvand dem i rigeligt koldt vand i 10 min. Dup kartoflerne tørre og steg dem gyldne og møre i olie. Krydr med salt og peber undervejs.

Fisk: Skær fisken i ensartede portionsstykker og dup dem tørre. Krydr med salt og peber. Kom lige dele smør og olie på panden og lad det bruse af. Læg fiskestykkerne på med skindsiden nedad og lad dem stege til skindet er sprødt og gyldent. Vend fiskestykkerne, sluk for varmen og lad dem trække ved eftervarmen i 5 min.

Server sammen med godt groft brød og en sprød grøn salat eller tomatsalat.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

En krydderurt er en plante, der hel eller kun let findelt tilsættes maden for at fremhæve en smag eller få maden til at smage af noget ekstra. Urterne kan bruges både tørrede og helt friske. De har været brugt som smagsgivere gennem hele historien og utvivlsomt også før. Wikipedia

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.