0

Skindstegt multe på syrlig salat med bacon, pastinaktimbale og nedkogt æblemost

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Timbale: Skræl pastinakkerne, skær dem i mindre stykker og kog dem helt møre i usaltet vand. Hæld vandet fra og blend pastinakkerne med æg, fløde, salt og peber – konsistensen skal være blød og skal let kunne flyde ud. Hæld massen i 2-3 små portionsforme og bag dem i vandbad i en 175 grader varm ovn i ca. ½ time (til timbalen er stivnet og gennembagt).

Æblemost: Hæld æblemosten i en lille gryde og kog den langsomt ind til en let sirup – den må ikke få for høj varme - specielt til sidst, fordi sukkeret i mosten så vil karamellisere og smage brændt.

Salat: Rist baconternene sprøde og lad dem køle af på fedtsugende papir. Skyl salat og krydderurter og pluk/snit dem i mundrette stykker. Skær æblet i små tern og vend det med salat, krydderurter og bacon. Pisk cremefraiche, citronsaft, olivenolie, honning, salt og peber sammen og smag til. Vend først dressingen i salaten lige inden servering.

Multe: Skær fileten i 2-3 portionsstykker og snit 2 ridser i skindet på hvert stykke. Gnid kødet med lidt salt og peber og varm smør og olie (halvt af hver) godt op på en pande. Læg fiskestykkerne på panden med skindsiden nedad, skru lidt ned for varmen og steg dem til kødet er blevet mælkehvidt – vend kun hvis nødvendigt.

Server retten med små kogte kartofler og godt brød til.

Kommentarer og forslag til opskriften