0

Skindstegt multefilet med grov appelsin/pekannøddepesto, persilleolie og friterede rodfrugter

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Pesto: Riv skallen på alle tre appelsiner og kom skallen i en foodprocessor sammen med saften fra den ene appelsin, pekannødder (valnødder kan også bruges), pillede hvidløg, sukker, parmesanost, 1 dl olivenolie, salt og peber. Kør det hele sammen til en ensartet, men stadig grov pesto – rør evt. mere appelsinsaft i, hvis konsistensen er for tør. Smag til med salt og peber og lad gerne pestoen trække i 20 min.

Persilleolie: Pluk persillebladene af stilkene (stilkene skal ikke bruges) og blend dem sammen med 1 dl olivenolie, lidt salt og peber til en helt fin, ensartet, blød og grøn olie.

Rodfrugter: Skræl rodfrugterne (fx gulerod, persillerod og jordskok) – bruges der jordskokker bør de kun skrubbes godt – og skær dem i fine små tern på ca. 3 mm. Hæld neutral olie i en kasserolle - så det dækker bunden med ca. 3-4 cm - og varm den rigtigt godt op. Kom de små rodfrugttern i ad 2 omgange og friter dem gyldne og sprøde. Dryp af på køkkenrulle og drys med et nip salt mens de stadig er varme.

Fisk: Del fisken i 2-3 ensartede portionsstykker, dup dem tørre og krydr med salt og peber. Varm lidt olie op på en pande, læg fiskestykkerne på med skindsiden nedad og lad dem stege til skindet er sprødt og gyldent. Vend fisken, sluk for varmen og lad fisken trække ved eftervarmen i 5 min.

Anretning: Anret fisken med skindsiden nedad på varme tallerkner og top med en skefuld pesto. Dryp persilleolien rundt om og drys med de friterede rodfrugttern.

Server straks sammen med en sprød grøn salat og en cremet kartoffelmos eller en blød polenta.

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?