0

Skindstegt multefilet med rosmarin, gnocchi og cremet tomatsauce

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Fisk: Skær fisken i portionsstykker, krydr dem med salt og peber og drys med finthakket rosmarin. Varm lidt olie op på en pande og læg fisken på med skindsiden nedad. Steg dem 4-5 min. til skindet er gyldent og sprødt, vend og steg yderligere 1-2 min. (til fisken er gennemstegt).

Tomatsauce: Hak løg og hvidløg og svits det i 2 spsk. olie. Tilsæt de flåede tomater, oregano, sukker, salt og peber og lad saucen simre 5 min. uden låg. Blend den helt glat, hæld den tilbage i gryden og rør fløden i. Varm saucen igennem og smag til.

Gnocchi: Kog gnocchierne al dente i rigeligt letsaltet vand (som anvist på emballagen). Smelt smørret på en pande til det er fint lysebrunt og rør strimlede salvieblade i. Hæld vandet fra gnocchierne, vend dem straks i smørret og rør forsigtigt rundt til de er dækket af smørret. Server straks med lidt friskrevet ost henover.

Server sammen med en sprød grøn salat og godt italiensk brød.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.