0

Skindstegt ørred med krydderurtecreme og salat af grillede grøntsager

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Creme: Bland cremefraiche, finthakkede krydderurter (fx kørvel, persille, purløg og dild) og citronpeber godt sammen og lad cremen trække 10 min. på køl. Smag til med salt og peber inden servering.

Salat: Skær aubergine, squash og fennikel i ½ cm tykke skiver og snit peberfrugten i brede strimler. Vend det hele med olie, salt og peber og grill dem møre over kul, på grillpanden eller under ovngrillen. Kom imens basilikum, hvidløg, citronsaft, sukker, timian og 4 spsk. olie i en foodprocessor og kør det til en ensartet dressing. Hæld dressingen over grøntsagerne mens de stadig er varme, anret dem på et fad og lad salaten trække 10 min.

Ørred: Dup fileterne tørre og krydr dem med salt og peber. Varm lidt olie op på panden og læg fileterne på med skindsiden nedad. Lad dem stege - kun på skindsiden, de skal ikke vendes - til kødet er fast og mørt.

Server straks med små nykogte kartofler, en klat koldt smør og godt groft brød til.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

En krydderurt er en plante, der hel eller kun let findelt tilsættes maden for at fremhæve en smag eller få maden til at smage af noget ekstra. Urterne kan bruges både tørrede og helt friske. De har været brugt som smagsgivere gennem hele historien og utvivlsomt også før. Wikipedia