Persillepesto: Rens persillen og kom den i en foodprocessor sammen med hvidløg, valnødder, parmesan, salt og peber og hak det fint. Tilsæt ca. ¼ dl olivenolie - mens maskinen kører - til konsistensen er cremet og smag til.
Blomkål: Del blomkålen (med stok og det hele) i mindre stykker og kog den netop mørt i letsaltet vand (7-8 min.). Kog fløden op og kom det godt afdryppede blomkål i. Krydr med salt og peber og lad det simre et par minutter. Purer det helt glat med en stavblender og smag til.
Bacon: Skær baconen i ½ cm brede stykker på tværs af skiverne. Rist dem sprøde og lad dem dryppe af på køkkenrulle.
Fisk: Varm lidt olie op på en pande og steg fisken gylden, sprød og mør deri. Krydr med salt og peber undervejs.
Server puréen i dybe tallerkner toppet med et stykke fisk, dryppet med pesto og drysset med bacon.
Giv en tomatsalat, råstegte kartofler og godt groft brød til.
Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.
Kommentarer og forslag til opskriften