0
Skindstegt rødfisk med penne, syltet citron, svampe og ristede græskerner

Skindstegt rødfisk med penne, syltet citron, svampe og ristede græskerner

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Syltet citron: Skyl citronen, og skræl skallen af med en tyndskræller (kun det gule, det hvide skal ikke bruges). Skær skallen i så fine strimler som muligt, brug evt. et juliennejern. Læg strimlerne i en lille skål, tilsæt ½ tsk. fint salt og saften fra citronen, og lad det trække i 20 min.

Ristede græskarkerner: Kom græskarkerner i et ildfast fad, drys med lidt fint salt, og dryp med lidt god olie. Bag dem i en forvarmet ovn ved 180 grader, til de er gyldne og begynder at poppe som popkorn. Knus dem evt. let i en morter. Kan også ristes på en tør pande til de begynder at poppe!

Svampe: Soigner svampene, og skær dem i passende stykker. Rist dem i lidt smør, og husk at krydre dem godt med salt og peber. Skræl og skær halvdelen af hvidløgsfeddene i grove skiver, og knus dem på et spækbræt med den brede side af en stor kniv. Drys ½ tsk. groft salt på, og mos videre med kniven, til det er kørt til en fin puré. Tilsæt puréen til svampene.

Pasta: Kog pastaen efter anvisning på emballagen (husk, at de gerne må være kogt al dente). Dræn pastaen, og vend den sammen med lidt ekstra jomfru olivenolie, friskrevet parmesanost, plukket timian, hakket persille, hakkede ristede solsikkekerner og syltet citron (saften skal også med). Vend de ristede svampe sammen med pastaen. Krydr det hele med masser af sort peber og evt. lidt salt. Pas på med salt, da citronsaften og hvidløget allerede er saltet.

Fisk: Soigner fisken, og lav 2-3 fine rids i skindsiden med en skarp kniv. Krydr med salt og peber. Steg fisken i 2-3 minutter på skindsiden i lidt olie på en varm pande. Læg resten af hvidløgsfeddene (upillet) på panden, og lad dem stege med sammen med fisken. Skru ned for blusset og lad fisken stege videre (stadig på skindsiden) til kødet netop begynder at få en mælkehvid farve. Tilsæt et par timiankviste samt et par små klumper smør, og lad det bruse op. Vend fisken, og tæl til 10. Nu er fisken klar til servering.

Anretning: Anret som vist på billedet med stegte hvidløg og timian, riv gerne lidt ekstra parmesanost over.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.